- Reklama -

POLITICO ir WELT leidiniai, atlikę 7 mėnesius trukusį didžiulį tyrimą ir apklausę apie 50 įtakingų JAV ir ES pareigūnų, rugsėjo 14 d. publikavo tyrimo ataskaitą: „Kaip Bilas Geitsas ir partneriai be tinkamos priežiūros naudojosi savo galia ir įtaka, siekdami kontroliuoti pasaulio atsaką į Covid pandemiją“.

Pagrindinės išvados:

*B. Geitso įkurtų organizacijų vadovai, prasidėjus Covid-19 pandemijai, turėjo neprilygstamą prieigą prie aukščiausiųjų pasaulio šalių vyriausybių sluoksnių, išleido ne mažiau kaip 8,3 mln. JAV dolerių įstatymų leidėjų ir pareigūnų lobizmui JAV ir Europoje.

*JAV, ES ir PSO pareigūnai dirbo šiose organizacijose ir padėjo B. Geitsui stiprinti politinius ir finansinius ryšius Vašingtone ir Briuselyje.

Vienas aukštas savo tapatybės neatskleidęs JAV pareigūnas tyrimo matu pasakė: „jie (B. Geitsas ir jo partneriai) turi labai, labai didelę įtaką tarptautinėse organizacijose, kuri prilygsta arba net viršija vyriausybių įtaką”.

Politico.eu pranešė, kad „Europos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl ES koronavirusinės vakcinos pirkimo ir paskelbė, kad bus atkreiptas dėmesys į Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen vaidmenį šioje srityje”.

EPPO yra nepriklausoma ES institucija, atsakinga už finansinių nusikaltimų, įskaitant sukčiavimą, pinigų plovimą ir korupciją, tyrimą ir baudžiamąjį persekiojimą.

„Penktadienį paskelbtame pranešime EPPO nenurodė, kas tiriama ir kokios ES vakcinų pirkimo sutartys buvo tikrinamos. Tačiau dvi kitos priežiūros agentūros anksčiau atkreipė dėmesį į vieną konkretų sandorį, susijusį su aukšto lygio „Pfizer“ vadovybės ir F. von der Leyen ryšiais“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!