- Reklama -

Per Europos Parlamento 70-mečio ceremoniją Europos konservatoriai ir reformistai išsakė griežtą kritiką. Frakcijos vardu kalbėjęs pirmininkas prof. Ryszardas Legutko pabrėžė, kad griežtąja prasme tai tik kvaziparlamentas, atstumiantis milijonus rinkėjų.

„Ponia pirmininke, ministrai pirmininkai. Dvi minutės tiesos, karčios tiesos.

Karti tiesa yra tai, kad Europos Parlamentas padarė daug žalos Europai. Jis siunčia klaidingą žinią, kad atstovauja Europos demosui. Nėra ir nebus jokio Europos demoso.

Parlamentas užkrėtė Europą begėdišku partizaniškumu, ir ta infekcija taip užkrečiama, kad išplito į kitas institucijas, tokias kaip Europos Komisija.

Parlamentas atsisakė pagrindinės atstovavimo žmonėms funkcijos. Vietoj to, jis tapo mašina, įgyvendinančia vadinamąjį Europos projektą, taip atstumdama milijonus rinkėjų.

Parlamentas tapo kairiųjų politine priemone, įvedusia savo monopolį su savo nuožmiu nepakantumu bet kokiai kitokiai nuomonei. Nesvarbu, kiek kartų kartosite žodį „įvairovė“, įvairovė tampa išnykusia rūšimi Europos Sąjungoje ir ypač šioje salėje.

Parlamentas yra kvaziparlamentas, nes jis atmeta esminį parlamentarizmo principą – atskaitomybę. Deputatą – leiskite priminti– renka rinkėjai ir jis turi būti atskaitingas jį išrinkusiems rinkėjams. Europos Sąjungoje taip nėra. Idėja, kad, tarkime, ispanai, vokiečiai, prancūzai ir t. t., t. y. deputatai, kurie yra atskaitingi savo nacionaliniams rinkėjams, gali ką nors padiktuoti, sakykime, Vengrijos visuomenei ar bet kuriai kitai visuomenei, kuriai jie negali būti atskaitingi ir kurių jie negali priimti, tokia užduotis yra tiesiog absurdiška.

Vadinkite tai, kaip norite. Bet demokratija – ne.

Apibendrinant galima pasakyti, kad Parlamentas atstovauja demosams, kurių nėra, dirba projektui, kuris ignoruoja tikrovę ir įstatymus, vengia atskaitomybės, atsuka nugarą milijonams žmonių ir tarnauja vienos politinės krypties interesams. Ir tai – tik ledkalnio viršūnė. Tai pasakęs, ponios ir ponai, aš pailsėsiu“, – Europos parlamente konservatorių ir reformistų nuomonę išsakė prof. Ryszardas Legutko.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!