Lietuvos šeimų sąjūdžio pirmininkas Raimundas Grinevičius. Nuotr. iš asmeninio archyvo
- Reklama -

Algimantas Rusteika

Tai, kad esame sekami valdiškos „žiniasklaidos“, ieškančios menkiausių kabliukų prikibti prie kiekvieno iš liberalkonservatorių oponentų asmeninio gyvenimo, verslo, turto, darbo bei kitų reikalų tam, kad pradėtų juodinimo ir patyčių kampaniją – jau seniai įpratome.

Štai, pažiūrėkite, kiek kartų vien visokios LRT indrutės, kurpdamos „kriaušių anatomijas“, knisosi po Registrų centro duomenų bazes ir tikrino viską apie Lietuvos šeimų sąjūdžio asmenis – matote? Aišku, užklausos Registrų centrui, kurios yra mokamos, buvo apmokėtos iš „visuomeninio“ transliuotojo, išlaikomų mūsų visų pinigais, lėšų.

Tai, kad dar neskambinama per visus galus varpais kaip apie V.Matijošaitį, reiškia tik tai, kad nieko, net mažiausios smulkmenėlės taip ir neatrado, niekaip prisikabinti nepavyko. Gera žinia, šiaip ar taip, ačiū, LRT „tyrėjams“.

Na, buvo mestos ir rimtesnės pajėgos, iki pat valstybės specialiųjų tarnybų. 2021 m. rugpjūčio 10 d. valdžios išprovokuotų riaušių metu Lietuvos šeimų sąjūdžio pirmininko Raimondas Grinevičius Vilniuje nebuvo. Tačiau, nepaisant to, kad jam jokie įtarimai nebuvo pareikšti, net liudininku nebuvo kviečiamas, jo atžvilgiu buvo imtasi visų įmanomų slapto sekimo priemonių.

Iki pat šių metų gruodžio 6 d., remiantis Baudžiamojo proceso kodekso 154 ir 155 straipsniais buvo taikomos procesinės prievartos priemonės – slapta klausomasi asmeninių pokalbių telefonu ir kitais elektroninio ryšio tinklais, jie įrašinėjami, kontroliuojami ir kaupiami visi elektroniniu paštu gaunami ir siunčiami laiškai, siunčiami dokumentai ir visa kita informacija.

Pagal Baudžiamojo proceso kodekso 154 str. 4 dalį pokalbių, perduodamų elektroninių ryšių tinklais, klausymas, įrašų darymas ar kitos elektroninių ryšių tinklais perduodamos informacijos kontrolė, jos fiksavimas ir kaupimas negali trukti ilgiau kaip šešis mėnesius. Tiriant sudėtingą ar didelio masto nusikalstamą veiką, šios priemonės taikymas gali būti VIENĄ KARTĄ pratęstas trims mėnesiams.

Riaušės įvyko 2021 m. rugpjūčio 10 d., tyrimas pradėtas nedelsiant, taigi slapta buvo galima klausytis TIK IKI 2022 m. gegužės 11 d. Pranešimas apie tai, kad buvo slapta sekama, pasirašytas 2022 m. gruodžio 6 d. Ar tai reiškia, kad slapta sekama pažeidžiant įstatymą, septynis mėnesius ilgiau, negu yra didžiausias įstatyme nustatytas terminas?

Šį klausimą, o taip pat prašymą paaiškinti, kokiu pagrindu buvo slapta klausomasi ir renkama visa asmeninė informacija apie asmenį, kuriam nebuvo pareikšti jokie įtarimai, kuris nebuvo liudininkas ar kitaip nedalyvavo procese ir net nebuvo įvykio vietoje, pateiksime prokuratūrai. Atsakymą paskelbsime.

- Reklama -

5 KOMENTARAI

  1. Gimdymų namuose byloje, trukusioje nuo 2011 birželio iki 2018 birželio, kai buvau visiškai išteisinta kaip nepadariusi jokios nusikalstamos veikos, 7 metus (o gal dar ir ilgiau, nes kai kurie klausimai apklausų metu parodė, kad buvo klausomasi ir iki ikteisminio tyrimo pradėjimo) buvo klausomasi ne tik mano, įtariamosios, o vėliau kaltinamosios pokalbių, bet ir 4 mano vaikų pokalbių, kuriems tada buvo 6,7, 16 ir 18 metų. Nežinau, ką informatyvaus jie gavo iš mano pokalbių su mažaisiais sūnumis. Kai viskas baigėsi, man ir pilnamečiui sūnui atsiuntė pranešimus, kad buvo klausomasi. Kai apskundžiau sūnaus pokalbių klausymąsi, prokurorė pareiškė, kad jo telefono kortelė buvo mano vardu paimta abonentinė kortelė, ko niekada nebuvo – sūnus pats nusipirko “Pildyk” kortelę ir ji nebuvo registruota jokio asmens vardu.Tą patvirtino ir Tele2. Tada pradėjo meluoti, kad sūnus neva buvo tarpininkas mano ” neteisėtuose” veiksmuose,kas buvo melas, bet jis niekad nebuvo įvardintas liudininku, niekad nebuvo apklaustas, jam niekad nebuvo pareikšti įtarimai. Aš dėl jo telefo dar būčiau padavus juos į teismą, bet sūnus atsisakė tai daryti, o aš negalėjau jo atstovauti, nes jis buvo pilnametis. Tik man įdomu, kas išduoda leidimus paklausyti 6 ir 7 metų vaikų telefono ( jie 4 metus turėjo bendrą telefoną,kuris buvo namuose, o vėliau jau turėjo atskirus telefonus, kai jų kortelės irgi buvo Pildyk, be jokios registracijos). Ir ką jie klauso: ” Mama, Algirdas mušasi !” Juokingiausia, kad tyrėjavienąkart manęs paprašė: ” Ar galėtumėt su savo teta kalbėti trumpiau nei 2 valandas ?”. Teta skambindavo man ir pasakodavo visas kaimo ir giminės naujienas: kas mirė, kas gimė, kieno karvė apsiveršiavo… Pagailėjau tyrėjos, trynukų mamos, sutrumpinau pokalbius iki valandos…

  2. SK Tai jis LŠS vadovas, o mano kompas išnaršytas, namuose išdraskyti baldai (galimai man nesant daryta krata), gal man vaidenasi, bet jaučiuosi sekama. Nuspendžiau parašyti policijai FB atsidariau Policija, o te mano visi kažkada sudėti patiktukai, kaip ant delno. Apšalau. Viso labo dalyvavau prezidento rinkimuose savanore. Ir fb kartais numetu kokią repliką ir viskas. Kas vyksta? Tiesa parašiau policijai – atsakymo jokio.

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!