- Reklama -

JAV iždo sekretorė Janet Yellen pradėjo vizitą Kinijoje, kuris turėtų trukti kelias dienas.

Ketvirtadienio popietę ji nusileido Pietų Kinijos pramonės širdyje Guangdžou, pranešė Kinijos valstybinė televizija. J. Yellen sakė, kad nori susitikti su JAV įmonių ir Kinijos vyriausybės atstovais.

„Per savo vizitą Kinijoje daugiausiai dėmesio skirsiu sveikų ekonominių santykių, kuriuose amerikiečių darbuotojams ir įmonėms sudaromos vienodos sąlygos, skatinimui“, – prieš atvykimą tinkle „X“ (buvusiame tviteryje) parašė J. Yellen.

Sekmadienį Pekine planuojamas susitikimas su premjeru Li Qiangu. J. Yellen departamentas yra atsakingas už finansų ir ekonomikos politiką.

Jos vizitas rengiamas praėjus vos kelioms dienoms po to, kai JAV prezidentas Joe Bidenas ir Kinijos vadovas Xi Jinpingas beveik dvi valandas kalbėjosi telefonu. JAV pusė šį pokalbį apibūdino kaip „atvirą ir konstruktyvų“.

Dviejų didžiausių pasaulio ekonomikų lyderiai, be kita ko, pasikalbėjo apie tarpusavio varžybas ekonomikos srityje. Pranešama, kad J. Bidenas išreiškė susirūpinimą dėl Kinijos nesąžiningos prekybos politikos, ir nurodė, jog jo administracija toliau imsis būtinų atsargumo priemonių, skirtų neleisti, kad pažangios technologijos būtų naudojamos siekiant pakenkti JAV nacionaliniam saugumui.

Kinijos prezidentas pokalbio metu savo ruožtu pažymėjo, kad tokios JAV priemonės slopina Kinijos plėtrą prekybos ir technologijų srityse. Anot pranešimų, Xi Jinpingas pareiškė J. Bidenui, kad Kinija yra pasirengusi bendradarbiauti abiejų pusių labui, tačiau nesėdės sudėjusi rankų, jei JAV ribos Kinijos vystymąsi.

Lina Linkevičiūtė (DPA)
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!