Žiniasklaida: P. Sanchezas nori, kad Ispanija šiais metais pripažintų Palestinos valstybingumą

0
63
- Reklama -

Ispanijos kairioji vyriausybė nori, kad parlamentas iki šių metų liepos pripažintų Palestinos valstybingumą.

Kaip antradienį pranešė Ispanijos žiniasklaida, tai per vizitą Jordanijoje pareiškė premjeras Pedro Sanchezas.

„Turime rimtai pagalvoti apie galimybę padaryti tai šį semestrą“, – grupei ispanų žurnalistų, lydinčių jį kelionėje po tris Artimųjų Rytų šalis, teigė P. Sanchezas, skelbė žiniasklaida.

P. Sanchezas kovo 9 dieną buvo nurodęs pasiūlysiantis, kad parlamentas už pripažinimą balsuotų iki dabartinės kadencijos pabaigos, t. y. iki 2027 metų vidurio. Tuomet kovo 22 dieną Ispanija ir dar trys šalys – Airija, Malta ir Slovėnija – Briuselyje surengto Europos Sąjungos (ES) lyderių susitikimo kuluaruose paskelbė bendrą pareiškimą, kuriame nurodė, kad jos yra „pasirengusios pripažinti Palestiną“, kai bus įvykdytos valstybės sukūrimo sąlygos.

Pasak populiaraus Ispanijos dienraščio „El Pais“, Madridas gali pripažinti Palestinos valstybingumą vykstant Europos Parlamento (EP) rinkimų kampanijai arba „vėlesnėmis savaitėmis“. EP rinkimai Ispanijoje vyks birželio 9 dieną. Leidinys rašė, kad P. Sanchezas, kuris po vizito Jordanijoje keliaus į Saudo Arabiją ir Katarą, nori pabandyti įtikinti Izraelio dar nepripažinusias arabų šalis žengti tokį žingsnį.

Saudo Arabija ir Kataras nepripažįsta Izraelio.

P. Sanchezas yra ne kartą sakęs, kad vienintelis būdas išspręsti Izraelio ir palestiniečių konfliktą yra pripažinti dvi valstybes – Izraelį ir Palestiną.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu jau kurį laiką atmeta Palestinos valstybingumą.

Lina Linkevičiūtė (AFP)
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!