- Reklama -

Ugnis. Širdis. Laisvė ir Nepriklausomybė.

1918-ų metų Vasario 16-ą dieną Lietuvos istorijoje žymi momentą, kai būrys mūsų tautos šviesulių, visos tautos vardu išreiškė pasauliui apsisprendimą turėti savo valstybę ir joje patiems kurti savo ateitį. Didžiulio pasišventimo šiai idėjai dėka jie ne tik atkūrė Lietuvos valstybę, bet ir sukūrė kai ką nuostabaus – nacionalinę, tautinę valstybę. Pagrindinė jos prasmę – tarnauti tautai, kurti jos gerovę, užtikrinti tolimesnį jos egzistavimą.

Šiai nepriklausomybės idėjai apginti prireikė daugybės mūsų tautos sūnų gyvybių, bet ji buvo apginta. Todėl tai yra be galo svarbi diena kiekvienam lietuviui ir Lietuvos piliečiui. Džiaukimės ir didžiuokimės turėdami savo valstybę, ne visos tautos ją turi. Prisiminkime ir pagerbkime atidavusius savo gyvybę už tai, kad ateities kartos – mes galėtume gyventi savo valstybėje.

Vasario 16-osios Lietuva yra Kauno Lietuva. Čia ji buvo kuriama, iš čia ji augo ir iš čia stiprėjo. Būtent Kaunas yra tas miestas, kuris geriausiai atspindi Lietuvą, jos kultūrą, jos architektūrą, meną, istoriją. Juk tik Kaune kur tik beitum galima išvysti daugybę atminimo lentų žmonėms, tiek daug atidavusiems ir tiek daug nuveikusiems vardan savo tautos ir valstybės. Juk tik čia pamatysi žymiąją, į Unesco paveldą įtrauktą ir lietuvybe persismelkusią tarpukario architektūrą. Tik čia galima pajusti tarpukario nepriklausomos Lietuvos – Pirmosios Respublikos dvasią. Būtent čia buvo sukurtas tas stebuklas, kurį vadiname “tarpukario Lietuva”. Todėl Vasario 16-osios eitynės su deglais sugrįžta į Kauną!

Kviečiame visus, neabejingus Lietuvos nepriklausomybei, valstybės istorijai, praeičiai, dabarčiai ir ateičiai, ateiti ir rankose laikant Laisvės ugnį, visiems kartu pražygiuoti gatvėmis, kuriomis vaikščiojo mūsų tautos didvyriai, kurę šią valstybę. Praėjus 106-iems metams prisiminkime tuos žmones, kurie aukojosi ir dirbo mūsų Tėvynės labui.

Pagerbkime tuos, kurie padėjo pagrindą mūsų nacionalinei valstybei, kurie kovojo ir žuvo vardan nepriklausomos Tėvynės idėjos. Išdidžiai ir džiaugsmingai švęskime Lietuvos valstybingumą, stiprinkime tautos vienybę, kurstykime Laisvės ugnį ir nebeleiskime niekam jos iš mūsų atimti.

Eitynių programa:

Pradžia 18.00 val. Nepriklausomybės aikštėje (prie Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčios – Soboro).
Eitynių metų stosime Vienybės aikštėje – sugiedoti Lietuvos himną, prie istorinės LR prezidentūros – pagerbti šalies prezidentų ir Rotušės aikštėje – pagerbti didžiųjų mūsų tautos patriarchų.
Pabaiga Santakos parke (prie Santakos Romuvos aukuro).

Eitynės skirtos visai šeimai, tad kviečiame visus ir mažus ir didelius!
Dalyvių prašome laisvės deglais pasirūpinti patiems, ir pakviesti artimuosius bei draugus.
Eitynėse pageidautina tik Lietuviška simbolika ir vėliavos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!