- Reklama -

Garbė Jėzui Kristui, mielas Lietuvos parapijieti,

Ar skauda širdį stebint, kaip bandoma integruoti iš Vakarų ateinančias ir nukreiptas ideologijas prieš gyvybę, natūralią tvarką ir moralę į mūsų brangią Valstybę, šeimas – visuomenę? Ar tiki, kad Rožinio malda yra veiksminga ir gali pakeisti pasaulį? Bet kuriuo atveju kviečiu būti ne tik stebėtoju, bet ir bandyti dėl ideologijų daromos žalos kažką daryti.

Kaip skambėjo kun. Grigo vedama Rožinio malda 1991 m. sausio 13-osios išvakarėse pro Seimo langus, kuri, tikiu, turėjo įtakos Lietuvos nepriklausomybės išsaugojimui, taip kviečiu paminėti Valstybės įkūrimo dieną ir atvykti į Didįjį Rožinio kelią liepos 6 d. į Vilnių ir kartu žygiuoti Vilniaus miesto gatvėmis ir melstis Rožinio maldą, prašant Mergelės Marijos malonių už Lietuvos dvasinę laisvę, t.y. krikščioniškų vertybių stiprinimą, Lietuvos šeimų, valstybės gerovę, išminties valstybės vadovams, taip pasipriešinant iš Vakarų ateinančioms ideologijoms ir pakeičiant Lietuvos ateitį į gerą! Taip pat melsimės ir už taiką Ukrainos-Rusijos kare.

Pildyk registracijos į renginį nuorodą ir atsiliepk, jei jauti, tapti savanoriu renginyje čia: https://docs.google.com/forms/d/12dZesGH-4mMcIzep0SeYw4mdX09UaaLjuoe42PSOcB4/edit.

Nepamiršk pasidalinti šiuo renginiu su savo draugais ir pažįstamais  .

RENGINIO PROGRAMA

11:30 h liudijimai Vilniaus Švč. M. Marijos Ėmimo į – dangų bažnyčioje
- 12:00 h Šv. Mišios
– 13:00 h Rožinio kelio procesija
– 16:00 Eiseną atšvęsime pietumis

Daugiau apie Rožinio kelio veiklą Lietuvoje

Leiskite prisistatyti. Esu Justas Ivanauskas, VŠĮ „Rožinio kelias“ įkūrėjas ir vadovas. 2021 m. rudenį mane pakvietė prisijungti prie eisenos iš vienos Kauno parapijos bažnyčios aplink jos rajono gatves ir eisenos metu liudyti tikėjimą, t.y. melstis visas 4-ias Rožinio maldos dalis už Lietuvą, jos šeimas, krikščioniškas vertybes ir visą kitą, kas maldininkams „ant širdies“.

Vėliau, po nepilnų metų, žygiuojant ir meldžiantis Rožinio maldą su eisenos grupe, pradėjome vis dažniau kalbėtis apie panašių Rožinio eisenos grupelių steigimą kituose Lietuvos miestuose. Ir vieną dieną man grįžus iš Medjugorje‘os nusprendžiau, kad reikia „baigti kalbas ir pradėti darbus“.

Viena mūsų grupelės narių pasiūlė mūsų eisenos grupės pavadinimą – „Rožinio kelias“, nes, pasak jos, kiekvieną kartą, kai ji eidavo melstis Rožinio maldą miesto gatvėmis, „eidavo Rožinio kelią“. Tad pradėjome keliones po įvairius Lietuvos miestus ir nuo 2022 m. sausio 13 d. iki šiandienos esame nukeliavę ir (ar) įsteigę Rožinio kelio grupeles Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Telšiuose, Panevėžyje, Klaipėdoje, Nidoje, Alytuje ir Marijampolėje.

Prieš pirmąją mūsų Kauno Rožinio kelio kelionę į Vilnių telefoninio pokalbio metu kun. Ričardas Doveika iškėlė idėją apie Rožinio kelio formatą kaip 1989 m. „Baltijos kelią“. Taip gimė Didžiojo Rožinio kelio idėja – po vienerių metų, t.y. 2023 m. sausio 13 d., sukviesti visus Rožinio kelio narius iš visos Lietuvos miestų, visus Mergelės Marijos mylėtojus, krikščionis ir Lietuvos patriotus ir visiems kartu eiti Rožinio kelio eiseną Vilniaus gatvėmis iki LR Seimo bei melstis už Lietuvą, jos dvasinę laisvę, krikščioniškas vertybes, jos žmonių, šeimų gerovę, taip pasipriešinant bandančioms Lietuvoje įsitvirtinti ideologijoms.

Kadangi organizaciškai nespėjome surengti šios eisenos sausio 13 d., tai tą padarysime šių metų liepos 6 d.

Ko galima tikėtis Rožinio kelio metu

Rožinio keliuose dalyvavusieji maldininkai jautė prasmę eiti Rožinio kelią, nes, „mūsų malda tikrai yra ginklas <…> ir jungiasi prie kovotojų už laisvę“; „Mus lydėjo pati Mergelė Marija. Juk ši maldos kelionė nėra tuščias pasivaikščiojimas. Mūsų malda taip reikalinga Lietuvai, Ukrainai, visiems pasaulio žmonėms, trokštantiems taikos.“ Šios frazės palietė mano širdį, nes parodo, kiek galima daug nuveikti su Rožinio malda! Daugiau liudijimų skaitykite Facebook‘o Rožinio kelio puslapyje, įvedę į paieškos laukelį frazę Rožinio kelias.

Atvykus į skirtingus miestus eiti Rožinio kelio, vietiniai maldininkai greitai įsijungia į maldą, drąsiai liudija tikėjimą žygiuojant miestų centrų gatvėmis (ir net su džiaugsmu! Pavyzdžiui, Šiauliečiai mus kauniečius išmokė Eugenijaus Bartulio žygių šūkio: „Kristus valdo, Kristus laimi, Kristus viešpatauja!”).

Be to, Rožinio kelias vyksta bet kokiu oru: ar tai būtų + 30 C°, ar – 30 C°, ar lyja, sninga – nepaisant šių ir kitų sąlygų maldininkai nepaliaujamai aukojasi dėl Mergelės Marijos ir Jėzaus bei pasaulio taikos, parodo aplinkiniams, kad Lietuvoje yra žmonių, kuriems rūpi krikščioniškos vertybės; maldininkai spinduliuoja šypsenas ir meilę aplinkiniams praeiviams ir vairuotojams.

Ir aš asmeniškai po kiekvieno Rožinio kelio jaučiu didelį džiaugsmą, ramybę, kad galėjau paaukoti savo truputį laiko Mergelei Marijai, galėjau melstis dėl artimųjų, Lietuvos, Rusijos, Ukrainos ir viso pasaulio!

Galiausiai, džiaugiuosi, kad į Rožinio kelių eisenas įsijungia ne tik tikintys pasauliečiai, bet ir katalikai pašvęstieji: Kaune karts nuo karto užklysta vienuolis kapucinas; Alytuje Rožinio kelią ėjo apie 80 žmonių su Švč. M. Marijos krikščionių pagalbos bažnyčios ir Alytaus Šv. Angelų sargų bažnyčios klebonais, o Šiauliuose mūsų Rožinio kelio ėjėjus eisenos pabaigoje sutiko net pats Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis! Tad šaunu, kad vis daugiau katalikų įsitraukia į šią Mergelę Mariją pagerbiančią akciją ir vis daugiau žmonių supranta maldos svarbą ir apie evangelinės žinios perdavimą kitiems.

Tad, mielieji, dar kartą paraginsiu atvykti į Didįjį Rožinio kelią melstis už Lietuvos dvasinę laisvę šių metų liepos 6 d. 11:30 h ryte Vilniuje, pradedant renginį liudijimais / pamokslais Vilniaus Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje (adresas – Pranciškonų g. 1, Vilnius. Įvažiavimas iš Kėdainių g. Galite nemokamai parkuotis prie bažnyčios esančiame vienuolyno kiemelyje arba Mindaugo g. 11 esančioje mokamoje [2 val. nemokamos. Vėliau – 2 eur. už 1h] Maximos aikštelėje]).

Dar kartą primenu registracijos į renginį formą:

https://docs.google.com/forms/d/12dZesGH-4mMcIzep0SeYw4mdX09UaaLjuoe42PSOcB4/edit.

Be abejo, jei jaučiate Dvasios įkvėpimą paremti šį visos Lietuvos Mergelės Marijos mylėtojus ir patriotus sukviečiantį renginį bet kokia suma po procesijos esančių pietų, vandens, renginio akimirkas įamžinančių filmuotojų, fotografų ir kitas išlaidas (išlaidos siekia iki 5000 tūkstančių eur.), kviečiu paaukoti į Rožinio kelio banko sąs. Banko sąs. nr.: LT427300010172452884; Bankas: Swedbank; Gavėjo pavadinimas: Rožinio kelias. Paskirtis: Auka Didžiajam Rožinio keliui už [įrašykite, kokia aukos paskirtis].

Taip pat neužmirškite pasiimti į eiseną krikščioniškos ir tautiškos atributikos: Šventųjų paveikslų, savo organizacijos vėliavų, lietuviškų aksesuarų. Taip pat, atsižvelgiant į orą, pasiimkite skėčius nuo lietaus ar saulės, kepures nuo kaitros, ir vandens.

Daugiau informacijos apie Rožinio kelią čia: Rožinio kelias  arba susisiekdami su manimi e. paštu: justasivanauskas10@gmail.com.

Pabaigai, Jums palinkėjimas vienos iš Rožinio kelio dalyvės cituota pop. Pijaus IX-ojo eilute: „Duokite man armiją, kalbančią rožancių, ir aš užkariausiu pasaulį“.

Tegloboja Jus Mergelė Marija ir, tikėkimės, iki pasimatymo!

VŠĮ „Rožinio kelias“ įkūrėjas ir vadovas
Justas Ivanauskas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!