Gegužinė. Gintarės Daknytės nuotr.
- Reklama -

2023 m. birželio 18 d. 17 val. Šiaulių miesto centrinio parko estradoje (Žemaitės g. 70B) vyks gegužinė. Šiemet tai jau antroji tokio pobūdžio šventė, kuri į didžiausią miesto kultūros erdvę po atviru dangumi kvies šokių ir gyvos muzikos pasiilgusius miestiečius. Susirinkusiuosius muzika ir dainomis pajudėti ragins Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) su solistais Juozu Janužu ir Vita Merkelyte. Kita gegužinė estradoje vyks liepos 2-ąją.

Organizatoriai – Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“. Renginys – nemokamas.

Prieš daugiau nei šimtą Šiauliuose susiformavusi liaudiška šventė ilgą laiką buvo populiari ne tik tarp šiauliečių, bet ir žmonių iš kitų Lietuvos regionų. Dalyvauti Bubiuose, Aleksandrijoje ar Kairiuose vykusiuose šokiuose norėdavo tiek visuomenininkai iš visos šalies, tiek ir jaunimas ar po darbų trokštantys atsipūsti vyresnio amžiaus žmonės. Gegužinėse žmonės šokdavo, bendraudavo, žaisdavo žaidimus ar kitaip smagiai leisdavo laiką. Geros nuotaikos foną susirinkusiems dovanodavo kaimo kapelos, grupės ar naujai šventėje susikūrę kolektyvai.

„Džiaugiuosi, kad senosios gegužinių tradicijas sugrįžo į Šiaulius. Tęsiame ir toliau savo žygdarbį – skleisti džiaugsmą ir dovanoti gerą nuotaiką muzika Šiaulių miesto žmonėms. Tikimės, kad ir likusios gegužinės suburs į estradą emocijų išsiilgusius miestiečius“, – sako Šiaulių kultūros centro direktorė Deimantė Bačiulė.

Birželio 18-ąją vyksiančioje gegužinėje susirinkusiuosius šokti kvies Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) su solistais Juozu Janužu ir Vita Merkelyte. Tikimasi, kad šventė suburs tiek jaunus, tiek vyresnius šiauliečius, kurie Šiaulių miesto centrinio parko estradoje ne tik megs naujas pažintis, bet ir atras tinkamą partnerį šokiams.

Šiaulių kultūros centras ir Šiaulių miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ liepos 2-ąją organizuos dar vieną gegužinę, kurios metu Šiaulių miesto centrinio parko estradoje gerą nuotaiką dovanos Šiaulių pučiamųjų orkestras (meno vadovas ir dirigentas Sigitas Vaičiulionis, dirigentas Gediminas Brūzga) ir solistai Romualdas Juzukonis ir Virginijus Barzinskis. Šventėse nebus vartojami svaigieji gėrimai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!