- Reklama -

Indonezijos sala Bali jau seniai yra geidžiamas kelionių tikslas tiems, kurie ieško tropinio atsipalaidavimo. Norisi atrasti Balio paplūdimius, pavyzdžiui, Kelingking paplūdimį Bukito pusiasalyje, džiungles, pilnas krioklių kaip Sekumpul šiaurinėje pakrantėje, ir spalvingą kultūrą, įsigėrusią hinduistinių tradicijų. Todėl ši sala ilgą laiką turėjo prabangaus ir brangaus poilsio vietos reputaciją.

Bet šiandien šis rojus gali būti mėgaujasi net ir su pačiu kukliausiu biudžetu. Yra mažiau apgyvendintų vietų, pavyzdžiui, netoliese esanti Nusa Lembongan sala, kurios siūlo atpalaiduojančią Balio patirtį be didelės kainos. Taip pat galima sutaupyti pinigų, jei laikysitės rekomendacijų.

Kaip sutaupyti biudžetą Balio saloje

Keliaukite ne sezono metu

Raskite biudžetinę apgyvendinimo vietą Vienas iš paprasčiausių būdų sutaupyti Balio saloje yra planuoti savo apsilankymą nuo balandžio iki birželio ir nuo rugsėjo iki lapkričio. Per šiuos laikotarpius kainos už skrydžius, viešbučius, ekskursijas ir daugiau gali būti 25-50% žemesnės lyginant su aukšto sezono kainomis. Penkių žvaigždučių viešbučiai mažina kainas daugiau nei 90 EUR, o gražios vilos tampa pasiekiamos. Taip pat smarkiai krenta skrydžių kainos. Ir jei nusipirkote Vilnius Balis skrydziai iš anksto, galite sutaupyti daugiau.

Raskite biudžetinę apgyvendinimo vietą

Nakvynės namai, šeimininkų namai ar svečių namai yra vienas iš geriausių būdų sutaupyti pinigų Balio saloje. Vieta bendrabutyje kainuoja nuo 4 iki 9 EUR už naktį. Daugelyje tokių vietų populiariose vietose, pavyzdžiui, Kutoje, siūlomos tiek bendros, tiek tik moterims skirtos vietos. Yra oro kondicionavimas, baseinai ir veiklos. Taip pat pusryčiai įskaičiuoti į kainą. Taip pat galite rasti privačius kambarius svečių namuose už 18-40 EUR už naktį.

Šios biudžetinės apgyvendinimo vietos dažnai siūlo tiek pat komforto, kiek viešbučiai. Be to, šeimos valdomi svečių namai, įsikūrę tarp ryžių laukų arba ant paplūdimių, suteikia autentiško baliečių gyvenimo skonį. Kai kurie apgyvendinimo vietų savininkai taip pat siūlo “homestays” savo šeimos kompleksuose. Tai suteikia galimybę patirti tikrą baliečių kultūrą ir svetingumą.

Valgykite vietiniuose šeimyniniuose restoranuose

Warungai ir maisto kioskai, žinomi kaip warung nasi arba rumah makan, yra pigiausias valgymas Balio saloje. Tai šeimos valdomi valgyklėlės, kurios siūlo autentišką, skanų vietinį maistą už prabangių restoranų kainos dalį. Pavyzdžiui, pilnas nasi campur lėkštės su įvairiais patiekalais, pavyzdžiui, kario daržovėmis, kepta vištiena, žemės riešutais ir sambal čili paste, kainuos apie 2 EUR. Kitos warungų klasikos, pavyzdžiui, gado gado (daržovių salotos su žemės riešutų padažu) ir ayam goreng (keptas vištienos gabalėlis) kainuoja 1 EUR ar mažiau.

Dar viena puiki vieta labai pigiai pavalgyti yra naktiniai turgūs, vadinami pasar malam. Regioniniai specialitetai, pavyzdžiui, babi guling (keptas kiaulės gabalėlis) arba bakso (mėsos kukuliai sriuboje) už vos 0,4 euro centus.

Taip pat patariama gerti vietinį alų, pavyzdžiui, Bintang, o ne importuotus Heineken, Corona ar Guinness. Tai leidžia geriau patirti tikrąją Balio kultūrą ir, žinoma, sutaupyti jūsų biudžetą. 500 ml šio indoneziečių alaus butelis kainuoja tik apie 1 EUR. Ir Bintang rasite čiaupo ir buteliuose daugumoje barų, kavinių, restoranų ir gatvės maisto kioskų turistinese vietose, pavyzdžiui, Seminyak, Canggu ir Ubude.

Užsisakykite veiklas vietos įmonėse

Užsisakydami dienos išvykas, banglenčių pamokas, nardymo keliones ir kitas veiklas per vietos baliečių turizmo operatorius, galite sutaupyti iki 50% palyginti su tarptautinių įmonių kainomis. Ir patirtys yra lygiai tokios pačios aukštos kokybės. Pavyzdžiui, visos dienos privati ekskursija po Ubudo ryžių terasas, šventyklas ir šventąjį beždžionių mišką gali kainuoti 90 EUR su didele kompanija, bet apie 45 EUR, kai užsisakyti pas vietinį gidą. Banglenčių pamokos Kutos paplūdimyje su pasaulinėmis operatoremis kainuoja 55 EUR, bet 20 EUR, kai užsiregistruoti prie paplūdimio esančioje baliečių banglenčių būdelėje. Vietiniai vairuotojai taip pat siūlo privačias dienos išvykas po salą automobiliu už mažiau nei 36 EUR už visą dieną, o ne 70-100 EUR su korporacijomis ekskursijų įmonėmis.

Naudokitės viešuoju transportu

Bali salos bemo, arba mikroautobusai, ir viešieji autobusai leidžia judėti po salą pigiau, palyginti su taksi ar nuomotis automobilių paslaugomis. Bemo važiuoja nustatytais maršrutais tarp visų pagrindinių miestų ir turistinių vietų. Ir kainos prasideda nuo mažiau nei 1 EUR. Be to, visur galima rasti žemėlapių su bemo maršrutais. Vietiniai taip pat mielai padės jums išsiaiškinti, kuriuo bemo važiuoti. Dar viena ekonomiška transporto priemonė Balio saloje yra motorolerio nuoma, kuri kainuoja vos 5 EUR už dieną.

Pirkite vietinėse parduotuvėse ir turguose

Vietiniai turgūs ir pakelės prekystaliai parduoda saulės kremus ir uodų atbaidymo priemones keturis kartus pigiau nei kurortuose. Pavyzdžiui, purškiamas Off! uodų atbaidymas vietinėse parduotuvėse kainuoja apie 1 EUR, o viešbučiuose 6 arba 8 EUR. Panašiai, vietinėse parduotuvėse SPF 30 saulės kremas kainuoja 3 EUR, o ne 15.

Pagrindinės vaistinių grandinės, pavyzdžiui, Guardian ir Kimia Farma, yra visoje Balio saloje ir siūlo žemiausias kainas higienos prekėms, vaistams. Tas pats pasakytina ir apie tokius naudingus daiktus kaip paplūdimio rankšluosčiai, šlepetės, baterijos, užkandžiai, gėrimai ir asmeninės higienos prekės.

Šie patarimai padės jums sutaupyti biudžetą ir padaryti jūsų atostogas Balio saloje neįtikėtinomis ir įsimintinomis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!