Zigmas Vaišvila. Ohmanas aiškinsis dėl melagingų parodymų

0
513
Jonas Ohmanas LRT laidoje 2023 06 25, stop kadras
- Reklama -

Zigmas Vaišvila

Š.m. sausio 24 d. spaudos konferencijoje Seime aptarėme ketvirtąjį Vilniaus 3 policijos komisariato atsisakymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl buvusio Švedijos karinės žvalgybos struktūros veikėjo Jono Axel Ohmano finansinės veiklos VšĮ „Mėlyna ir geltona“ priedangoje.

Š.m. vasario 14 d. Vilniaus miesto apylinkės teismas iš dalies tenkino Zigmo Vaišvilos skundą ir panaikino dalį prokurorės nutarimo – nurodė, kad reikia spręsti klausimą dėl Jono Ohmano ir jo statytinės VšĮ „Mėlyna ir geltona“ naujos direktorės Lauros Paukštės-Kubilienės melagingų liudytojų parodymų dėl finansinės atskaitomybės dokumentų teikimo – pradėti ar nepradėti ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Baudžiamojo kodekso 235 straipsnį.

Dėl VšĮ „Mėlyna ir geltona“ 2022 m. finansinės atskaitomybės dokumentuose trūkstamų 978 060 eurų teismas paliko galioti prokurorės nutarimą, nes paaiškėjo, kad pateikti patikslinti VšĮ „Mėlyna ir geltona“ 2022 m. finansinės atskaitomybės dokumentai. Tačiau šie patikslinimai nepaskelbti viešai Juridinių asmenų registre, kas yra privaloma.

Nesusipažinus su šiais oficialiai nepaskelbtais dokumentais ir nematant pirminių dokumentų, sudėtinga susigaudyti, kur paslėpti šie 978 060 eurų. Pagalvosime, kaip skųsti šią teismo nutarties dalį. Skundui dėl apylinkės teismo nutarties pateikti dar turime 7 dienas.

Ir vis tik šlykštu matyti, kaip išsukinėjami šie suįžūlėję veikėjai, be perstojo reklamuojami LRT eteryje ir, 2023 m. gruodžio 13 d. duomenimis (https://blue-yellow.lt/), iš mūsų jau išvilioję 51231300 eurų Ukrainos rėmimo pretekstu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!