A. Valujavičiaus kelionė per Atlantą: žemė – jau irklu pasiekiama!

0
3431
Aurimas Valujavičius netukus jau baigs savo kelionę per Atlantą. Nuotrauka iš A. Valujavičiaus paskyros "Instagram"
- Reklama -

Evelina Grublytė

Keliautojas Aurimas Valujavičius (28-erių metų), 2022 metais, norėdamas paminėti S. Girėno ir S. Dariaus 90-ąsias skrydžio metines, plaukia irkline valtimi ,,Lituanica‘‘ nuo Europos (Ispanijos) iki Š.Amerikos žemyno (Miami) per 110 dienų ar net greičiau. Tai įgyvendinęs taps pirmuoju lietuviu, kuris įveiks tokį maršrutą. Išaušo gruodžio 26diena, keliautojas 6.30valandą (Lietuvos laiku) išplaukė į savo didžiąją dešimtą kelionę, taip pat patalpino ir vaizdo įrašą, kaip jam sekėsi pradėti kelionę.

2022 m. gruodžio 28dieną A.Valujavičius ,,Facebook‘‘ platformoje dalinosi pirmais įspūdžiais, įdėjo savo ir dangaus nuotraukas, rašo, kad vaizdo įrašai bus vėliau. ,,Aš dar gyvas, čia džiugios naujienos. Ant denio prabūnu po 14-16 h, tai palietė mane truputį ir saulutė‘‘, – skelbė keliautojas.

Aurimas Valujavičius plaukia per Atlantą. Nuotrauka iš paskyros “Instagram”

Kiekviena dieną įkeldamas naują įrašą, kaip sekasi kelionėje, A. Valujavičius nepamiršo pasveikinti savo sekėjų su artėjančiais 2023metais: ,,Abejonių, palinkėsiu, kad jų jums būtų kuo mažiau ateinančiais metais. Darykite tai, ką norite padaryti, sakykite tai, ką norite pasakyti. Nelaukite sutikimo ar pritarimo iš draugų ar artimųjų, nes to gali ir neįvykti. Bandykite, klyskite ir vėl bandykite, nes jei neklydote vadinasi net nebandėte. Visus su naujais 2023 metais!‘‘.

Aktyviai skelbdamas informaciją, keliautojas sausio 3 dieną patalpino nuotrauką ,,Instagram‘‘ platformoje su pirmais skausmingais išbandymais – tai išbrinkusios ir nuospaudų pilnos plaštakos.

Sausio 24 dieną ,,Instagram‘‘ platformoje dalinasi įrašu: ,,1000 jurmylių padaryta! Bei jau perkopta ir 2000 km! Tai va taip va ir prabėgo pirmas mėnuo Atlanto vandenyne‘‘.

Po dviejų parų valtį ,,Lituanica‘ šoninė banga apvertė 90 laipsnių kampu, bet A. Valujavičius įraše minėjo, kad „viskas sekasi gerai“ ir toliau siekia savo tikslo.

,,Jau 50 dienų yriuosi irklais per Atlantą link Majamio. Artėju link 2250 jūrmylių, kas yra mano maršruto pusiaukelė‘‘, – rašo keliautojas socialinėje platformoje ,,Instagram‘‘ vasario 13 dieną.

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną A.Valujavičius parašo: ,,Gyvenkite laisvai, svajokite laisvai ir niekada savimi neabejokite. Su vasario 16 visus, tiesiai iš Atlanto vandenyno vidurio‘‘.

Keliautojas šios kelionės metu niekada nepraleido progos pasveikinti sekėjų su svarbiomis šventėmis. Kovo 11 dieną įraše linkėjo: ,,Jums gražaus savaitgalio, o aš balnoju valtį! Būkite drąsūs ir tikėkite savimi, taip kaip šie vaikai tiki manimi! Visus su Kovo 11‘‘.

Balandžio 4 dieną ,,Instagram‘‘ platformoje paskelbė įrašą, kaip jau kelias dienas irkluoja Bermudų trikampyje, silpsta fizinė jėga, bet psichologija tik stiprėja, įkvepia sekėjus niekada gyvenime lengvai nepasiduoti, nors ir labai gali būti sunku.

Visą kelionės eigą galite peržiūrėti A. Valujavičiaus asmeninėse ,,Instagram‘‘ ir ,,Facebook‘‘ platformose, taip pat ,,Youtube‘‘ galite rasti vaizdo įrašus, kuriuose pamatysite, kaip sekasi mūsų didvyriui gyventi pagal Atlanto taisykles.

Keliautojas Aurimas Valujevičius balandžio 17 dieną ,,Instagram‘‘ dienos istorijoje sako, kad Majamį žada pasiekti iki balandžio 22-23 dienos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!