Valstybės gynimo taryba sutarė dėl oro gynybos stiprinimo ir tolesnės paramos Ukrainai

0
38
Nuotr. iš lrp.lt
- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį vadovavo Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžiui, kuriame buvo apsvarstytas Lietuvos ir regiono oro gynybos stiprinimas, karinė ir ne karinė parama Ukrainai.

Išklausiusi Lietuvos kariuomenės vado pranešimą dėl oro gynybos situacijos, turimų ir vystomų pajėgumų, VGT nutarė, užtikrinant NATO viršūnių susitikimo Madride sprendimą stiprinti oro gynybą NATO rytiniame flange, pagreitinti nacionalinių vidutinio nuotolio oro gynybos sistemų įsigijimą ir pajėgumų vystymą.

VGT nariai taip pat sutarė, kad, Rusijos Federacijai toliau vykdant brutalią agresiją prieš Ukrainą ir naikinant užpultos šalies civilinę infrastruktūrą, Lietuva prisidės padedant atkurti Ukrainos energetikos sistemų darbą ir tęs karinės paramos Ukrainai teikimą, tam bus pasitelkiamos Lietuvos gynybos pramonės įmonės, o pirkimai bus vykdomi skubos tvarka.

Lietuva tieks Ukrainai artilerijos amunicijos Ukrainos turimoms PzH2000 artilerijos sistemoms. Lietuva taip pat prisidės prie Ukrainos kariuomenės personalo apmokymo, ginkluotės ir karinės įrangos priežiūros ir remonto. Krašto apsaugos ministerijai rekomenduota koordinuotis su NATO sąjungininkais dėl būdų ir sąlygų atstatyti Lietuvos kariuomenės ypatingos svarbos ginkluotę.

VGT nariais yra Prezidentas Gitanas Nausėda, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ir Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. Valdemaras Rupšys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!