Eime į gyvenimo džiaugsmų medžioklę!

0
419
Rašytojas pozityvistas Jeronimas Laucius
- Reklama -

Atsakymas į Komentaras TV Plius energetinių pokalbių ciklo „Atrask save“ žiūrovo klausimą

Henrieta iš Palangos klausia: „Kalbėdamas apie „Restart“ programą jūs sakėte, kad ruošiate laidelę apie džiaugsmo medžioklę. Ar galite apie tai parašyti laikraštyje „Karštas komentaras“?

Kai kilo mintis pasikalbėti apie džiaugsmo medžioklę, pirmiausia aš pabandžiau parašyti trumpą novelę, kuri, kaip įžanga, atskleistų tos idėjos esmę.

Ilgai vaikščiojęs po mišką žmogus sutiko medžiotojus, kurie sustoję ratu džiaugėsi medžioklės grobiu.
Keista, galvojo pats sau, aš visą dieną ieškodamas ramybės praleidau miške, bet nemačiau nei jokio šerno, nei lapės, nei kiškio, o jie tai sumedžiojo.
Jie yra medžiotojai, todėl ir sumedžiojo, – vėlai vakare jis lemtingai išsprendė tą galvosūkį, kuris jam tapo vertas atradimo.
Galbūt todėl, kad nebuvau džiaugsmo medžiotojas, dėl to ir patyriau daug nesėkmių, galbūt dėl to ir esu toks liūdnas ir pavargęs.
Nuo pat šiandien, kaip tikras medžiotojas, visur ieškosiu sėkmės pėdsakų, eisiu ten, kur jie veda ir atrasiu visus gyvenimo sėkmės lobius.
Dabar, kaip ir tie medžiotojai aš džiaugiuosi viskuo, ką atradęs, ką sumedžiojęs mintimis, žvilgsniais, visais stebuklais, kurie ir skirti tik džiaugsmo stebuklų medžiotojams.

Taigi, vadinasi, reikia visame gyvenimo kelyje ieškoti sėkmės pėdsakų, eiti jais, nepaleidžiant jų iš akių, ir tuomet būtinai pasieksi norimą tikslą. Sėkmės pėdsakai pastebimi, surandami tik tuo atveju, jei mintys, dėmesys sukoncentruotas tik džiaugsmo, kaip gyvenimo, meilės energijos ieškojimams.

Ne mažiau svarbu suprasti, kad pats džiaugsmas  nematomas, jo negalima nei pačiupinėti, nei pasverti, bet jis yra. Jis yra visoje gyvenimo erdvėje, mūsų mintyse, mūsų sielose, mūsų svajonėse ir todėl atrandamas tik ieškant, kitaip pasakius, tik medžiojant. Tai supratus tampa aišku, kad tas liūdesys, nepasitenkinimas savimi yra džiaugsmo pėdsakų nepastebėjimas, paklydimas gyvenimo kelių labirintuose.

Gyvenimo džiaugsmo medžiotojams taip pat, kaip ir tiems girių medžiotojams, reikia tam tikslui atrasti laiko, žinoti medžioklės plotus, turėti medžioklės įrankius, žinoti, kaip saugoti tos medžioklės laimikius – viso gyvenimo džiaugsmus.

Apie tai, ir ne tik apie tai, mes ir kalbėsimės kitoje energetinių pokalbių ciklo „Atrask save“ laidoje.

Džiaugsmas – tai ir energija, ir sveikata, ir naujų galimybių horizontai.

Jeronimas Laucius –
rašytojas pozityvistas, energetinių seminarų vedėjas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!