Keliavo svajonės ir užsispyrimo vedami, grįžo laureatais

0
521
„Trijų velnių valsas“
- Reklama -

Trakų Karališkasis ir Rūdiškių Bajorų teatrai grįžo iš Pesaro miesto (Italija). Dalyvavo VII konkurse-festivalyje GRAND FESTIVAL. Abu kolektyvus drąsiai galima vadinti vienu, nes juos jungia ne tik režisieriai, kolektyvų labai artimas bendradarbiavimas per pastaruosius penkerius metus, bet ir kelionės metu nugalėti sunkumai, bendrumas, šiluma ir visokeriopa pagalba vienas kitam.

Italija pasitiko karščiu ir tik Adrijos jūra, atsiradus poilsio valandėlei, vėsino ir „sūdė“ įkaitusių kolektyvų narių kūnus.

Vaidinti, kuomet matai ne tik garsių asmenų Italijos specialistų komisiją, žiūrovų minią, bet ir įspūdingą šio kurortinio miesto architektūrą, o už nugaros ošia Adrijos jūra – tikras malonumas, nors, prieš lipant į sceną, įtampos tai nepadėjo atsikratyti. Aktoriai dirbo išsijuosę ir tai liudijo ne tik varvantis prakaitas bei gilus kvėpavimas po pasirodymų, bet ir žiūri vertinimai.

Rūdiškių Bajorų teatras – I laipsnio laureatas. Ypač komisijos pastebėtas nacionalinis tautiškumas, kurį ypatingai šio teatro spektaklyje „Trijų velnių valsas“ paryškino ne vien režisieriaus Vytauto Mikalausko sumanymas ir aktorių komandos meistriškumas, bet neabejotinai savo indelį įnešė ir tam pritaikyta kostiumų kompozicija, kurią padėjo surinkti ir reikiamas detales pasiūti Rūdiškių kultūros centro direktorė Marija Jankovskaja. Jai išskirtinė padėka.

Trakų Karališkasis teatras tapo II laipsnio laureatu. Bendras dviejų scenarijaus autorių, režisierių, aktorių – Justinos Bendinskytės bei Vytauto Mikalausko pristatytas spektaklis „Virtuozas“ tikrai buvo išskirtinis pasirodymas viso festivalio metu.

Jautrus, gyvas, emocingas. Fotografuotis su žiūrovais teko iki kol suskambo kvietimas į sceną. Organizatoriai jį pavadino „paskutiniu gyvenimo ir mirties šokiu“. Šis spektaklis buvo pastebėtas žiūrovų, kurie maloniai dėkojo, net naudodamiesi gestų kalba.

Tai buvo pirmas teatrų dalyvavimas tokio lygmens festivalyje – konkurse. Kolektyvai džiaugiasi ne tik pačia kelione, iškovotais diplomais, įteiktai medaliais, režisierių darbus įvertinančia parsivežta konkurso nugalėtojų taure, bet ir tuo, kad savo užsispyrimu, savo ryžtu galėjo atstovauti Lietuvai ir Trakų rajonui senojoje Europoje. Juk šiame festivalyje dalyvavo daugiau kaip keturios dešimtys įvairaus žanro kolektyvų, kurių trylika priskirti teatriniam menui.

Dėkojame likimui ir visiems aplinkiniams, kurie gerais darbais, žodžiais ar mintimis padėjo mums įgyvendinti šios kelionės užmanymą.

Teatrų informacija

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!