- Reklama -
Ignalinos viešosios bibliotekos „Protų mūšio“ nugalėtojams įteiktos mero taurės
Ignalinos viešosios bibliotekos „Protų mūšio“ nugalėtojams įteiktos mero taurės

Balandžio 30 d. Ignalinos viešojoje bibliotekoje surengtas baigiamasis Ignalinos 150-mečiui skirto „Protų mūšio“ rajono savivaldybės mero taurei laimėti renginys. „Protų mūšyje“ iš viso dalyvavo 27 komandos: tai bibliotekos filialų, savivaldybės, gimnazijos, Naujojo Daugėliškio, policijos asociacijos, ignaliniečių, taip pat prie bibliotekos projekto prisijungusių Zarasų, Visagino, Panevėžio apskrities ir Šiaulių rajono Naisių miestelio bibliotekų. Viktoriną sudarė du etapai, kiekviename jų dalyviai turėjo atsakyti į 30 klausimų, kurie buvo suskirstyti į tris temas. Klausimai buvo transliuojami internetu.

Ignalinos viešosios bibliotekos „Protų mūšio“ nugalėtojams įteiktos mero taurės
Baigiamajame renginyje Ignalinos rajono savivaldybės mero taurėmis apdovanotos trys laimėjusios komandos: Linkmenų “Linkmeniškiai” (pirma vieta, 58 taškai iš 60), komanda iš N. Daugėliškio “Jurginės” (antra vieta, 56 taškai) ir Didžiasalio komanda “Sala” (trečia vieta, 56 taškai). Apdovanojimus – savivaldybės mero taures – įteikė ir visus pasveikino rajono vicemeras Gintautas Kindurys. „Šis protų mūšis parodė, kad ir sėdint prie stalo galima labai turiningai ir įdomiai praleisti laiką“, – sakė jis.
Prizininkai apdovanoti taurėmis ir arbatos rinkiniais, arbatos gavo ir visos komandos iki vienuoliktos vietos. Visoms 27 protų turnyre dalyvavusioms komandoms dovanų atvežė Visagino viešosios bibliotekos direktorė Dalia Sargūnienė. Pasveikinusi žaidimo dalyvius, ji įteikė gražių atvirukų su olimpinio vicečempiono, kanojininko Jevgenijaus Šuklino sveikinimais ir autografais. Sveikinime rašoma: „Švenčiant Ignalinos miesto 150-metį ir užbaigiant Nacionalinę bibliotekų savaitę, linkiu sėkmės ir ateityje aktyvinti bibliotekų ir vietos bendruomenių bendradarbiavimą. Atraskime bibliotekoje šventovę, o savyje puoselėkime poreikį kuo dažniau lankytis joje. Tik čia žmogus gali virsti asmenybe, talentas – genijumi, tamsą gali nušviesti pažinimo šviesa. Su geriausiais linkėjimais, Lietuvos kanojininkas, olimpinis vicečempionas Jevgenijus Šuklinas“.
Renginyje susirinkusiems grojo ir dainavo Deimantė Malikėnaitė ir Eimantas Umbrasas, taip pat dainavo viešnia iš Visagino, šio miesto bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Oksana Bielskaja.

Ignalinos viešosios bibliotekos „Protų mūšio“ nugalėtojams įteiktos mero taurės
Protų mūšio viktorina organizuota įgyvendinant Ignalinos rajono bei Visagino miesto bibliotekų projektą „Vidutinio, vyresnio ir pagyvenusio amžiaus žmonių informacinių, socialinių ir sveikatingumo įgūdžių ugdymas naudojant naujausias kompiuterines technologijas Ignalinos rajono ir Visagino miesto bibliotekose”. Pagal šį projektą įsigyta išmaniosios informacinės įrangos ir priemonių, tad žaidimas „Protų mūšis“ iš Ignalinos viešosios bibliotekos buvo transliuojamas internetu. Kitos minėto projekto veiklos: skaitytojai mokosi naudotis planšetiniais kompiuteriais bei kitais išmaniaisiais įrenginiais, lanko sveikatingumo mokymus bei sveikos gyvensenos užsiėmimus, bando žaidimų konsoles su judesio atpažinimo funkcija.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!