- Reklama -
Stop kadras iš „Šitaip įsimylėt“ vaizdo klipo
Stop kadras iš „Šitaip įsimylėt“ vaizdo klipo

Daina, kuri tęsia Ievos Narkutės svajingą, meilės kupiną svajonę

Ieva yra kaip muilo opera. Įsijungęs televizorių trečią po pietų tu pamatysi tris tuos pačius serialus. Galbūt jie parodys kažką įdomaus, netikėto, gal siužetas nuslinks įdomia kryptimi. Tačiau tu žinai, kad, galų galiausiai, tai tik trys tie patys serialai ir jie niekada neišeis toliau žinomo kelio. Tai gali erzinti, tai gali duoti komforto. Tik sakau – Ieva turi savo bėgius ir ji jų laikosi lyg voverė laikytųsi paskutinio riešuto prieš stingdančią žiemą.
Pasiklausęs „Šitaip įsimylėt“ galiu pasakyt, kad man patiko, bet tuo pačiu nebuvau niekuo „pritrenktas“. Aranžuotė solidi, negreita. Ji pastatyta ant lėtų būgnų ir labai subtilaus pianino bei fone turi vokalines harmonijas ir sintezatorius. Kai prasideda priedainis, ji pagyvėja, tačiau daug neišsiskiria. Tiesa, man labai nepatinka, kai pop muzikoje priedainis tampa hauso stiliaus nesąmone, bet yra daug būdų, neskaitant to, kaip galima sukurti kontrastą tarp dainos aranžuotės dalių. Galima pakeisti mušamuosius arba atimti didžiąją dalį garsų ir leisti vokalui ypač sužibėti. Atkreipiant dėmesį, kad šitos dainos stiprioji pusė buvo Ievos Narkutės balsas, manau, tai būtų geras pokytis. Nesakau, kad didelis kontrastas dainose visada būtinas, bet, manau, šį kartą tikrai būtų padėjęs.
Kaip minėjau, Ieva tikrai nuostabiai išdainavo visą dainą ir labai gerai pasirodė priedainyje. Kaip jai dažna, „Šitaip įsimylėt“ žodžiai pilni meilės (yra maža galimybė, kad pavadinimas tai išdavė, bet dar neišsiaiškinau kodėl) ir kupini lietuviškumo. Melodijos irgi patiko. Jos įsirėžė į galvą ir neplanuoja palikti. Iki šiol sau po nosim niūniuoju „reikia proto turėt šitaip įsimylėt“.
Taigi, kaip matot, dainoje nėra nieko labai blogo, bet tuo pačiu ir nėra nieko, kas priverstų mane pasakyti „oho“. „Šitaip įsimylėt“ nieko neįžeidžianti meilės daina, kuri tinka šiems laikams, bet nesugeba prasiveržti pro Ievos Narkutės sau nusistatytų pop muzikos genialumo standartų karjeros pradžioje. „Šitaip įsimylėt“ įvertinu 3 iš 5.

Gediminas Radvila

Pagal laikraštį  „Karštas komentaras“ Nr.12, birželio 5-19, 2020  

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!