- Reklama -
Ignaliniečių komanda ir būrys sirgalių dalyvavo naujos LRT televizijos laidos „Lietuvos patriotai“ filmavime
Ignaliniečių komanda ir būrys sirgalių dalyvavo naujos LRT televizijos laidos „Lietuvos patriotai“ filmavime

Lapkričio 11 dieną ignaliniečių komanda ir būrys sirgalių dalyvavo naujos LRT televizijos laidos „Lietuvos patriotai“ filmavime. Projekto sumanytojo Edmundo Jakilaičio ir režisierius Andriaus Lygnugario sukurtame projekte žaidimo dalyviams (trims komandoms) užduodami įdomūs dažniausiai su Lietuva, jos istorija, kultūra susiję klausimai ir smagios užduotys. Laidoje varžosi mažesnieji šalies miestai ir miesteliai. Pirmojoje laidoje susirungė Ignalina, Kaišiadorys ir Kuršėnai.
Ignalinos komandoje žaidė laikraščio „Mūsų Ignalina“ redaktorius Jonas Baltakis, Ignalinos gimnazijos mokytoja Violeta Kreivėnienė, Aukštaitijos nacionalinio ir Labanoro regioninio parko direkcijos specialistė kultūros paveldui Giedrė Šukytė, Lietuvių kalbos instituto doktorantė Daiva Kardelytė-Grinevičienė ir Ignalinos rajono savivaldybės administracijos Investicijų, planavimo ir turto valdymo skyriaus vyr. specialistas Rytis Kajėnas. Komanda išties šauniai pasirodė ir pateko į kitą etapą. Ignaliniečiai dviem taškais atsiliko nuo žaidimo nugalėtojos Kaišiadorių komandos. Iš žaidimo iškrito kuršėniškiai.
Žaidime reikėjo įveikti septynias užduotis: pagal chronologiją išrikiuoti įvykius, šalies apdovanojimus ar atmintinas datas; pagal skaitomus žodžius atspėti dainos melodiją ir pasakyti jos pavadinimą; pasakyti, kokia Lietuvos vieta rodoma ekrane ir ją gana tiksliai parodyti žemėlapyje; sudėlioti dėlionę iš kubų pagal skaitomą tekstą; pasakyti, ką reiškia lietuviškas (tarmiškas) žodis, vienam komandos nariui greitai atsakyti į 15 klausimų, pakeliant kortelę „Taip“ arba „Ne“. Viena užduotis pavadinta etnografiniu sportu. Šįkart komandos nariui reikėjo iš dubens su ryžiais išrinkti žirnius. Kiekvienai komanda buvo paskirtas kapitonas, ignaliniečiams padėjo ir juos palaikė aktorė Beata Tiškevič.
Šią laidą žiūrovai pamatys iškart po Naujųjų sausio pradžioje. Iš viso kovose sudalyvaus 27 Lietuvos miestai ir miesteliai. Šis projektas skirtas artėjančiam Lietuvos valstybės šimtmečiui. Į pirmos laidos filmavimą susirinkusius dalyvius stebino netikėta scenografija: tolumoje matėsi Lietuvos laukų vaizdai, viršuje, šalia prožektorių, „skraidė“ gandrai, prie Deivydo Zvonkaus suburtos gyvo garso grupės kabojo oro balionas, kuriame įsitaisė vokalistės Liepa, Kotryna ir Justė, o šalia vedėjos stovėjo Lietuvos vėliavos spalvomis nudažyta karvutė.
Parengė Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!