- Reklama -
Ignalinos savivaldybėje lankėsi JAV ambasados atstovai
Ignalinos savivaldybėje lankėsi JAV ambasados atstovai

Balandžio 22 dieną Ignalinoje lankėsi Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados atstovai. Jie buvo priimti savivaldybėje, vėliau domėjosi Ignalinos rajono vietos veiklos grupės administracijos darbu, pabuvojo Ignalinos gimnazijoje, vyko į Senosios bitininkystės muziejų Stripeikiuose.

JAV ambasados Politikos ir ekonomikos skyriaus vadovas Rajanas Kembelas ir du šio skyriaus darbuotojai (Jonas Vasilevičius ir Semas Smitas) susitiko su meru Henriku Šiaudiniu ir savivaldybės administracijos direktoriumi Vidu Kreivėnu. Meras trumpai pristatė rajoną, savivaldybės veiklą, akcentavo turizmo, sanatorinio gydymo kryptis. Rajanas Kempbelas sakė, kad jam prieš keletą metų yra tekę su draugais plaukti Ignalinos ežerais, taigi jis žino, kokia graži šio krašto gamta ir kokios geros turizmo galimybės. Ambasados atstovas domėjosi rajono ekonominiu gyvenimu, investicijomis. Jis sakė Lietuvoje dar dirbs trejus metus, todėl nori kuo geriau ją pažinti. „Suprantu, kad Vilnius nėra visa Lietuva ir kad daugelyje regionų situacija smarkiai skiriasi“,- sakė R. Kembelas.

Susitikime kalbėta apie galimą regionų kooperaciją, Amerikoje vykstančius rinkimus ir beprasidedančią rinkiminę kampaniją Lietuvoje. Susitikimo pabaigoje apsikeista suvenyrais. Svečiai dėkojo už šiltą priėmimą ir jiems skirtą laiką. Ignalinoje R. Kempbelas dar sakė tikisi apsilankyti. 

Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!