- Reklama -
Ignalinoje poilsiauja vaikai iš Serocko, Lenkijoje - ignaliniečiai
Ignalinoje poilsiauja vaikai iš Serocko, Lenkijoje – ignaliniečiai

Pirmąją birželio savaitę Ignalinoje vieši 40 mokinių grupė iš Serocko miesto (Lenkija), o panaši ignaliniečių grupė šiuo metu poilsiauja Serocke. Mokiniai turi puikias galimybes susipažinti su šalies, kurioje vieši, kultūra, tradicijomis, aplankyti gražiausias vietoves ir objektus, pabuvoti mokyklose ir pabendrauti su bendraamžiais. Birželio 1 d. svečiai tradiciškai priimti savivaldybėje.
Serocko mokiniams ir juo lydintiems mokytojams meras papasakojo savo įspūdžius iš neseniai buvusios kelionės į Serocką ir dalyvavimo miesto šventėje. Jis pastebėjo, kad Ignalina ir Serockas draugauja jau 17 metų ir per tą laiką Serocke apsilankė daugybė mūsų krašto žmonių, meno kolektyvų ir vaikų. Jaunimo mainų programa yra viena gražiausių bendradarbiavimo veiklų. Šiuo metu 40 mokinių grupė smagiai leidžia laiką Lenkijoje. Meras pristatė Ignalinos kraštą, savivaldybės veiklą. Minėta, kad šiuo metu kaip tik vyksta pasirengimas Ignalinos 150-mčio šventei, o birželio 1-oji Ignalinoje visada linksma diena, kadangi švenčiama Tarptautinė vaikų gynimo diena, sveikinami patys mažiausi ignaliniečiai, viso rajono vaikai dalyvauja nuotaikingame koncerte. Serocko vaikai pakviesti būti šios šventės renginių svečiai.
Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotojas Gintautas Kindurys. Pokalbio metu vertėjavo Ignalinos gimnazijos mokytoja Janina Berezina. Svečiams buvo palinkėta gražios šventės, gero oro, nepamirštamų įspūdžių Ignalinoje ir keliaujant po rajoną bei Lietuvą.
Svečiai labai šiltai dėkojo už įdomią viešnagę, jiems parengtą turiningą programą bei priėmimą savivaldybėje. Ne pirmąkart  Ignalinoje lankęsi mokytojai sakė, kad miestas labai išgražėjęs, jis tikrai vis labiau panašėja į kurortą. Merui  mokytojos perdavė Serocko savivaldybės dovaną. Dovanėlės įteiktos ir Serocko mokiniams bei mokytojams. Vėliau visi buvo pakviesti saldžių vaišių.
Kaip sakė Lenkijos delegacija besirūpinantis Kultūros ir sporto centro direktorius Darginas Mikėnas, svečiams organizuota įdomi laisvalaikio programa. Jie pabuvojo Vilniuje, Trakuose,  dar aplankys Etnokosmologijos muziejų Molėtuose, Mindūnų apžvalgos bokštą, medžioklės ir žvejybos muziejus. Programoje numatyta ekskursija po Aukštaitijos nacionalinį parką, plaktukų muziejų Linkmenyse, taip pat šakočių kepimo stebėjimas restorane „Romnesa“, popietės Ignalinos viešojoje bibliotekoje, gimnazijoje, šv. Mišios Ignalinos Švč. M. Marijos Gimimo bažnyčioje. Jaunimas ilsėsis miesto paplūdimyje, išbandys čia įrengtą sveikatingumo taką. Skirtas laikas ir savarankiškai pasivaikštinėti po miestą, aplankyti parduotuves, galbūt atsiras norinčių išbandyti “Žuvėdros” pramogų parką. Sekmadienį svečiai bus išlydėti  į Serocką.

Ignalinos meras vaikai bedra Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!