- Reklama -
Šiaulių miesto savivaldybėje diskutuota dėl Šiaulių kamerinio orkestro ateities
Šiaulių miesto savivaldybėje diskutuota dėl Šiaulių kamerinio orkestro ateities

Šiaulių miesto savivaldybėje diskutuota dėl Šiaulių kamerinio orkestro ateities. Dabartinis kolektyvo vadovas įsitikinęs, kad pasitelkus papildomas pajėgas galima nesunkiai išauginti profesinį atlikėjų lygį. Tokiai idėjai pritarė žinomų miesto chorų vadovai, o Savivaldybė ieškos reikalingų lėšų.

 Šiaulių kamerinio orkestro meno vadovas ir dirigentas Ričardas Šumila kreipėsi į miesto Savivaldybę prašydamas sustiprinti šį kolektyvą. Pasak vadovo, savo profesionalumu Šiaulių kamerinis orkestras dar negali konkuruoti su geriausiais šalies kolektyvais.

„Turime gerą pirminę poziciją, bet reikia kilti į aukštesnį lygį. Jei galėtume į kolektyvą pakviesti keletą stiprių muzikantų, netrukus būtume pajėgūs atlikti net ir sudėtingiausius kūrinius, parengtume daugiau programų. Papildomi atlikėjai būtų labai reikalingi kameriniam ir pučiamųjų orkestrams jungiantis į simfoninį orkestrą. Simfoninių kūrinių jau esame atlikę, bet visada reikėjo samdyti žmonių iš kitų miestų“, – teigė R. Šumila.

Stipraus kamerinio orkestro būtinumu įsitikinę ir kitų miesto meno kolektyvų vadovai. Pasak Šiaulių valstybinio kamerinio choro „Polifonija“ vadovės, Tarptautinio Tytuvėnų vasaros festivalio direktorės Nijolės Saimininkienės, renginių organizatoriai, jei tik leidžia biudžetas, renkasi aukščiausio lygio kolektyvus.

„Radus galimybę sustiprinti kamerinį orkestrą, Šiauliai turėtų dvigubą naudą. Aukštos kokybės kolektyvas ne tik garsintų miestą, bet ir pats uždirbtų daugiau lėšų“, – kalbėjo N. Saimininkienė.

Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ vadovas Remigijus Adomaitis priminė, kad Šiauliai planuoja turėti aukščiausio lygio koncertinę salę. Anot R. Adomaičio, investuojant į infrastuktūrą reikia nepamiršti ir kolektyvo, kuris ten gros.

„Ne taip seniai kitos sporto šakos išreiškė paramą Šiaulių krepšiniui. Dabar matau, kad kamerinio orkestro ateitis rūpi žinomiausiems miesto kolektyvams. Ši meno profesionalų nuomonė mums yra labai svarbi. Manau, kad jei jau esame užlipę aštuonis iš dešimties laiptelių, reikia žengti ir per likusius siekiant aukščiausio meninio lygio“, –  sakė Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Koncertinės įstaigos „Saulė“ vadovo Sauliaus Kaunecko skaičiavimu, darbui su orkestro grupėmis reikėtų 7 papildomų etatų. Šiam tikslui iš biudžeto reikėtų skirti beveik 60 tūkstančių eurų.

Susitikime dalyvavę Šiaulių miesto savivaldybės tarybos frakcijų atstovai teigė, kad tai nebūtų itin didelė našta kitų metų miesto biudžetui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!