- Reklama -
Visus vaikus, jų tėvelius pasveikino savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis
Visus vaikus, jų tėvelius pasveikino savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis
Vaikų šventėje pasveikinti patys mažiausieji
Vaikų šventėje pasveikinti patys mažiausieji
Visus vaikus, jų tėvelius pasveikino savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis
Visus vaikus, jų tėvelius pasveikino savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis
Visus vaikus, jų tėvelius pasveikino savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis
Visus vaikus, jų tėvelius pasveikino savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis

Ignalina atvėrė vartus vasarai ir tradiciškai pasveikino mažiausius savo gyventojus. Minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną savivaldybėje atidaryta Naujojo Daugėliškio globos namų auklėtinių kūrybos paroda, o Laisvės aikštėje surengta spalvinga šventė. Vaikus viliojo atrakcionai, smagios pramogos, sporto estafetės, visi norintys galėjo dalyvauti piešimo ant asfalto konkurse ir bėgime už vaikų teises. Šventiniame koncerte, kurį vedė patys mokiniai, pasirodė Ignalinos kultūros ir sporto centro bei mokyklų vaikų ir jaunimo dainų, šokių kolektyvai, solistai, jungtinis rajono mokinių choras. Dar prieš prasidedant meninei programai Lietuvos automobilių kelių direkcija ir policijos bei priešgaisrinės apsaugos pareigūnai kvietė susipažinti su gelbėjimo technika, išbandyti vandens srovės galingumą, pasimatuoti ekipuotę. Kelininkai pristatė kelių priežiūros techniką, vaikams siūlė išbandyti automobilio apsivertimo imitavimo įrenginį.
Minint Vaikų gynimo dieną jau dešimtus metus patiems jauniausiems gyventojams iškilmingai įteikiami simboliniai „Mažojo ignaliniečio pasai“, kuriuose užrašyti nuoširdžiausi sveikinimai: „Ignalina – tavo gimtasis kraštas. Tavo pradžių pradžia, tyra lyg lelijos žiedas. Tavo mažos pėdelės ant smėlio, tavo žvilgsnis į didelį dangų… Koks džiaugsmas, kad gimei, kad esi šiam pasauliui ir šiai gražiai žemei. Tam, kad vardas garsiai skambėtų, kad darbai būtų gėrio pilni…“.
Šiemet pasus gavo 48 praeitais metais gimę mažyliai. Jaudinančiai gražios akimirkos – lipo ir lipo į sceną laimingi ir išdidūs tėveliai, rankose laikydami savo brangiausius žmogeliukus, smalsiai besidairančius ir dar nesuprantančius, koks kiekvienas iš jų yra svarbus ne tik savo tėveliams, bet ir gimtajam miestui, Lietuvai. Kartu su pasais mažyliams dovanoti žavūs minkšti angeliukai, tėveliams – nuotraukų albumai „Ignalina“ ir gėlės.
Visus vaikus, jų tėvelius pasveikino savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, linkėjęs gražios vasaros, saugių pramogų ir malonių įspūdžių. Suaugusiuosius meras kvietė rūpintis vaikų gerove, būti atsakingais už jų saugią ir laimingą vaikystę. „Šeima yra pats brangiausias kiekvieno žmogaus turtas, tautos tvirtovė, o vaikams – saugiausias uostas. Norėtųsi, kad šeimose būtų sutarimas, pagarba, kad visi vaikai jaustųsi laimingi ir mylimi. “,- sakė šios šventės sumanytoja Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė.
Kiek didesni vaikučiai Ignaliną piešė kreidelėmis ant asfalto. Daugiau nei 50 vaikų rūpestingai išmargino prie aikštės esančius šaligatvius, sukūrė spalvotą vaikystės pasaulį, skirtą Ignalinos gimtadieniui. Konkurse dalyvavo ir Ignalinoje poilsiaujantys svečiai iš draugiško Serocko miesto (Lenkija). Gražiausių piešinukų autoriams įteiktos organizacijos „Gelbėkit vaikus“ dovanėlės.
Vaikų kūrybiškumu pasidžiaugta ir savivaldybės administracijoje. Šventės metu čia pristatytoje Naujojo Daugėliškio vaikų globos namų kūrybos parodoje eksponuojami nuostabiausi rankdarbiai: karpiniai, paveikslėliai, interjero detalės ir mieli suvenyrai. Viskas padaryta labai dailiai, kruopščiai, su didele meile. Kaip sakė šios įstaigos vyr. socialinė pedagogė Jolita Vaiciukevičienė, tai tik maža dalis visų nuostabių darbelių, kurie puošia vaikų kambarius ir visas globos namų erdves. „Žmogus niekada nebūna toks gražus kaip kurdamas ir dovanodamas grožį kitiems“,- besidžiaugdama paroda sakė Danutė Ropienė. Vaikams už jų gražius darbus ir tokią prasmingą dovaną Ignalinai dėkojo savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, kuris socialinei pedagogei perdavė savivaldybės dovanas ir vaikams linkėjo kurti, žaisti, svajoti ir būti laimingais.

Lina Kovalevskienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!