- Reklama -
Ar jūs sakote, kad pradėjote šitą gyvenimo būdą prieš daug metų su nuostabiomis svajonėmis ir buvote pasiruošę padaryti viską dėl jo?
Ar jūs sakote, kad pradėjote šitą gyvenimo būdą prieš daug metų su nuostabiomis svajonėmis ir buvote pasiruošę padaryti viską dėl jo?

Sveiki, muzikante. Ar jūs sakote, kad pradėjote šitą gyvenimo būdą prieš daug metų su nuostabiomis svajonėmis ir buvote pasiruošę padaryti viską dėl jo? Ar jūs ilgus metus grojote pogrindiniuose baruose prieš kelių žmonių auditorijas iki tol, kol įgavote talentą ir pažintis? O kai pasiekėte įžymybę, jūs nesustodami leidot įrašus ir grojote sausakimšose arenose? Galiausiai jūs pavargote, nusigėrėte ir vieną rytą atsikėlėte keisto turko kebabinėje? Suprantu jūsų bėdas ir suprantu, kad jūs norite pailsėti, bet nenorite kiekvieną rytą patirti galvos skausmų ir tikrai nenorite laukti senjoro amžiaus, kai jums ateities ministras mokės gausią penkių eurų mėnesinę kompensaciją ir prašys septynių eurų, kad ją atsiimtumėte. Taigi, aš jums siūlau muzikanto pensijos fondą!
Iš tikrųjų, tai labai paprastas reikalas. Jums nereikia pervesti dalį algos – jus sumokėsite pamiršdami savo garbę ir atiduodami savo sielą. Už tai jums atsiras du pasirinkimai: patapti teisėju dainavimo šou arba įkurti savo džiazo mokyklą.
Teisėjaujant televizijoje gausit galimybę pasisakyti prieš visą Lietuvą, skatinti tautos talentą ir gaut nemažą 10,000 eurų per savaitę pensiją. Aišku, dėl to jums kartais reikės pareklamuot tualetinio vandens skonio sultis arba buvusio šnipo dukters karjerą. Bet apie tai pakalbėsim akis į akį, argi ne?
Kitas pasirinkimas, kurį mūsų pensijos fondas siūlo, – įkurti džiazo mokyklą ir mokyti vaikus, kaip gerai nemokėti groti klasikinės muzikos. Šitas pasirinkimas moko mažiau, bet tuo pačiu jam reikia atiduodi mažiau savo sielos. Jūs paprasčiausiai samdysit mokytojus, kartais patys pamokysit, kartais pasakysit mokiniui, kad jis labai gerai groja (nors jis net nežino, kas yra nata), nes jo šnipai tėvai jums moko 500 eurų už pamoką. Galiausiai, šitas pasirinkimas tinka jums, jeigu jums patinka ramybė ir nepatinka reklamuoti produktus, pagamintus Vietname.
Jeigu šie du pasirinkimai nepatinka jums, muzikantų pensijos fondas gali pasiūlyti kitus, bet tam reikės sumokėti truputį daugiau – paaukoti avį per pilnatį arba kelis savo pirštus. Už tai jūs galite patapti politiku, arba restorano (kuris bankrutuoja per 2 savaites) įkūrėju arba net renginių vedėju. Įsivaizduokite, kiek pinigų sutaupysit rengdami savo vestuves!
Taigi, skambinkit dabar arba siųskit laišką žvirbliu – mes paruošime jums pensiją, atokią (arba ne) nuo perpildytų arenų ir pašėlusių gerbėjų.
Gediminas Radvila
Pagal laikraštį „Karštas komentaras“ Nr.14, liepos 3-17, 2020

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!