- Reklama -
 Pasaulis keičiasi ir muzika keičiasi
Pasaulis keičiasi ir muzika keičiasi

Gediminas Radvila

Atsižvelgiant į dabartinius pasaulio įvykius, galėtum laisvai sumaišyti muzikos pasaulį su sraige. Jis jautėsi saugiai ir pastoviai keliavo, bet tik įvyko kažkas baisaus, jis metė viską ir pabėgo. Muzika buvo pririšta prie vienintelio pastovaus jos uždarbio šaltinio – koncertų. Kaip aišku, koncertai dabar blogesnė idėja nei pasivaikščiojimas su maudimuku per sniegą. Taigi, muzikantai, kaip ir visi kiti, sėdi namie ir karantinuojasi. Dėl tokių sąlygų mes pamatysime du dalykus.
Muzikantams pasidaro nuobodu ir jie daro tą, ką moka – groja ir kuria. Aš spėju, kad ateinančiu laiku, per kelis mėnesius ar metus, išeis labai daug geros muzikos. Kai turi namie nieko nedaryti visą dieną, atsiranda begalės laiko ir idėjų sukurti kažką. Gali būti, kad dabartinis karantinas nuves mus į naują auksinį muzikos amžių, pradėtą nuostabios muzikos, kurią sugalvos užstrigę muzikantai.
1975-ais metais David Bowie kelis mėnesius užsirakino savo bute. Tai buvo baisus laikotarpis jo gyvenime, bet tuo metu sukurtas ir 1976-ais išleistas albumas buvo nepriekaištingas ir pradėjo vėlyvųjų septyniasdešimtųjų meninio roko aukso amžių. Tokį didelį pokytį pradėjo vienas muzikantas. Įsivaizduokit, kas įvyks kai visi pasaulio muzikantai, užrakinti namuose, išleis gerai atidirbtus įrašus.
Dar vienas didelis pokytis, kuris gali ateiti – muzika bus mažiau sutelkta į koncertus ir radiją. Šiuo metu yra sunku suvokti, kokia gali būti muzikos evoliucija, bet ji turėtų įvykti. Didysis pramogų verslas turi pasimokyti, nes kas nesimoko iš istorijos, yra pasmerktas ją pakartoti.
Pagrindinis būdas, kaip muzikantai užsidirba, yra iš koncertų, o vienas iš pagrindinių būdų, kaip žmonės klausosi muzikos – per radiją mašinoje. Jeigu taip viskas tęsis ir dabartiniai įvykiai pasikartos ateityje, gali žlugti begalės nežymių muzikantų, o menas pataps neįmanoma gyvenimo šaka.
Galima sakyti – mes gyvename pokyčių metu. Pasaulis keičiasi ir muzika keičiasi. Vienintelė paguoda – tai geros dainos, kurios bus sukurtos nuobodžiaujančių menininkų.

Pagal “Karštas komentaras” Nr.8 (2020 04 10-24)

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!