Kineziterapeutas, masažuotojas Domantas Kairys
- Reklama -

Domantas Kairys

Kineziterapeutas, masažuotojas

Visiems vertėtų žinoti, kad sveikata – unikali vertybė, gamtos padovanota žmogui. Tai ir visos tautos, valstybės turtas, leidžiantis žmogui kaupti moralines, materialines ir kultūrines gerybes, kurti šeimos ir visuomenės gerovę, laimingai leisti dienas ir džiaugtis gyvenimu. Sveikata – žmogaus darnos matas, leidžianti žmogui dirbti, kurti, atlikti reikšmingus darbus, pozityviai keisti pasaulį. Gera sveikata sudaro prielaidas žmogui įgyvendinti savo gyvenimo tikslus ir siekius, įveikti sunkumus ir negandas, išreikšti save kūrybišku darbu.

Kūno kultūra, įvairios treniruotės, joga, šokiai, įvairūs sportiniai užsiėmimai ir žaidimai yra vienas iš svarbiausių sveikatos ugdymo veiksnių, nes jie skatina: fizinį pajėgumą, gerina nuotaiką, miego kokybę, stiprina kaulų ir raumenų sistemą, pasitikėjimą savimi, dailina kūno linijas – stiprina sveikatą. Fizinis aktyvumas teigiamai veikia ir suaugusiųjų, ir vaikų sveikatą. Todėl būtina kuo anksčiau įtraukti mūsų mažuosius į įvairias fizines veiklas.

Vaikui augant sparčiai formuojasi širdies ir kraujagyslių sistema, lavinamos visos raumenų grupės, stiprinami sąnariai, padidėja organizmo atsparumas peršalimo ir kt. ligoms, ugdoma taisyklinga, graži laikysena. Vaikams patinka būti lauke. Mėgstamiausia veikla – judrūs žaidimai su draugais, važinėjimas dviratuku, gaudynės.

Siekiant fiziniu aktyvumu stiprinti vaikų sveikatą, rekomenduojama darželyje ir šeimose toleruoti vaikų norą judėti, sudaryti fizinį aktyvumą skatinančią aplinką.

Tėveliams būtina skatinti vaikus mankštintis, sportuoti, lankyti šokių ir kitus judriuosius būrelius, rodyti jiems teigiamą pavyzdį. Patariama riboti kompiuterinius žaidimus, televizijos laidų žiūrėjimą poilsio ir atostogų dienomis. Šia tema galima išsiplėsti iki begalybės.

Sporto ir judėjimo nauda sveikatai yra akivaizdi ir neginčijama. Yra atlikta daugybė mokslinių tyrimų ir pateikta įrodymų, kad fizinė veikla nuo pat mažumės iki gilios senatvės yra neatsiejama geros sveikatos, jaunatviškumo ir darnios asmenybės vystymosi pagrindas. Todėl nepraleiskite progos pajudėti, atraskite savo mėgstamą sporto šaką, šokių rūšį, keliones dviračiu, žygius, plaukiojimą ir gyvenimas bei puiki sveikata jumis džiugins ilgai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!