Reikės susiveržti diržus!

0
1051
Valdas Tutkus. KK nuotr.
- Reklama -

Valdas Tutkus

Buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, ats. Gen. ltn.

Kažkodėl manęs visai nestebina tokios prognozės. Panašu, kad tai jau tradicija. Konservatoriai valdžioje – tauta veržiasi diržus. Tiesa, ne visi. Nes daugiau nieko nesugebame.

Šiandien laidoje „Labas rytas, Lietuva“ išklausiau ekonomikos eksperto Aleksandro Izgorodino įžvalgas apie situaciją Lietuvos versle ir prognozes. Mano asmenine nuomone, tai vienas iš stipriausių Lietuvos ekspertų, kurio prognozės, kaip taisyklė, pasitvirtina. Šį kartą prognozės liūdnos. Jei valstybė nesiims priemonių, gali mažėti atlyginimai. Ne todėl, kad verslas nenorės jų mokėti, o todėl, kad paprasčiausiai neįstengs. Kai kurios įmonės gali stabdyti veiklą ir tai jau vyksta.

Gerbiamas Izgorodinas išsiskiria iš daugelio dar ir tuo, kad paprastai pateikia aiškius pasiūlymus, ką gi daryti. Tai buvo ir šį kartą. Lengvatiniai kreditai, valstybinės garantijos, subsidijos, sąskaitų išskaidymas ir t.t. Labai aiškios ir konkrečios priemonės. Pasirodo, yra Lietuvoje žmonių, kurie turi aiškių planų, kaip GELBĖTI Lietuvos ekonomiką. Klausimas – ar kas nors išgirs, ar pakvies, ar pasikonsultuos? Patirtis rodo, kad vargu. Armonaitė tikriausia ir be visokių Izgorodinų žino, ką daryti. Pas mus jau tapo norma girdėti, kad vyriausybė turi planą, tik niekas to plano nemato ir tas planas niekuo nepadeda.

Matyt, laukia šalta žiema – ir ne tik oro kontekste, su stipriai užveržtais diržais. Pakentėkime, broliai ir sesės.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!