- Reklama -
b-a.eu nuotr.
b-a.eu nuotr.

Jeigu išgirstate žodį „biuras“ turbūt įsivaizduojate sublokuotas arba į kabinetus suskirstytas griežtų formų patalpas, kuriose dirba vienodai apsirengę kompiuterius maigantys darbuotojai. Aplinka balta, pilka, juoda, galbūt vietomis pamarginta rusvais ar kitais nykokais atspalviais. Toks yra standartinis biuro suvokimas, kuris susiformavo dėka filmų ir TV laidų. Iš tiesų dabartiniai biurai (kitaip dar žinomi kaip ofisai) jau kuris laikas modernėja ir tampa puikiomis erdvėmis darbui bei atsipalaidavimui. Visa ko epicentre – biuro baldai, kuriuos tinkamai pritaikęs verslas atrakino naują žmonių ir aplinkos požiūrį į biuro baldus.

Sėdmaišis – beveik kiekviename biure

Jeigu įmonė įrengia naują ofisą, didelė tikimybė, kad ten bus laisvalaikio zona, kurioje mėtysis ir vienas-kitas sėdmaišis. Nors kėdžių iš rinkos jie ir neišstūmė, ant minkšto „pufiko“ sėdintį programuotoją biure pamatyti nėra toks ir netikėtas vaizdas. Laisvalaikio zonos leidžia atsipūsti sunkios darbo dienos eigoje bei šiek tiek pamiršti rūpesčius. Tačiau, pasirodo, kad tose erdvėse, net ir patogiai įsitaisę ant sėdmaišių žmonės dirba. Darbo rezultatų ir įmonių psichologai atliko tyrimą Prancūzijoje ir pastebėjo, kad vidutinis darbuotojo produktyvumas išauga ne mažiau nei 15 procentų, jei jis arba ji gali bent laikinai pakeisti darbo vietą.

Kiti žaidėjai diktuoja madas

Dabar jauni žmonės trokšta laisvos, neretai atvirų erdvių pilnos biurų patalpos. Prie šio nuomonės pasikeitimo, ko gero daugiausiai prisidėjo „Google“. Tai įmonė, pagal kurios darbo erdvių ir rūpesčio darbuotojais modelį savo biurus formuoja ir daugelis naujų verslų. Griežtas formas keičia aptakios linijos, biuro kėdės dabar minkštesnės, žaismingesnės, visa aplinka sukuriama tam, kad žmogus kuo labiau atsipalaiduotų, o ne kuo labiau įsitemptų. Tikima, kad atsipalaidavęs specialistas atliks geresnį darbą nei persitempęs jo kolega, todėl baldai, krėslai, sofos, stalai ir visi kiti baldai renkami taip, kad žmonės jaustų kuo didesnį komfortą.

Daugiau dėmesio skiriama darbuotojų sveikatai

Kadangi biuruose didžioji dalis darbo yra sėdimas, neretai per ilgus darbo metus ten dirbantiems specialistams atsirasdavo problemų su nugara, sėdmenimis, kojomis. Senos kėdės nebūdavo sutvertos tinkamai laikysenai. Dabar, planuojant biurą parenkamos ergonomiškos, prie žmogaus nugaros pritaikytos kėdės geresnei laikysenai palaikyti. Prie to priderinami ir patogūs stalai, o kartu su reguliuojamo aukščio kėdėmis kiekvienas darbuotojas gali susikurti maksimaliai patogią darbo vietą. Jeigu norite gerų ir laikyseną pozityviai veikiančių biuro kėdžių, apsilankykite b-a.eu internetinėje parduotuvėje, kur jau ilgą laiką parduodami kokybiški ir patogūs biuro baldai.

Mediena

Seniau pats didžiausias prestižas atrodė tikro medžio, rankų darbo stalas. Moderniu požiūriu tai jau laikoma pompastika ir nereikalinga prabanga, kurią daug kas keičia į MDF ar kitų panašių paviršių baldus. Galbūt pas patį viršininką tikro, lakuoto medžio stalas ir yra, bet dauguma darbuotojų šiuo metu vertina patogumą, paprastumą ir minimalistinį dizainą, todėl renkasi vienspalvius, kelių stalčių dizaino, gal net kiek kuklius stalus. Tikra mediena yra jau senokai tapusi atgyvena.

Kuo mažiau skirtumų

Deja, dabar perkama urmu, didmena ir darbuotojai susiduria su tokiomis problemomis, kad kiekvieno darbo vieta atrodo taip pat. Kitiems tai atrodo kaip pats geriausias būdas įtvirtinti socialinę lygybę tarp darbuotojų. Nors pareigos ir viršesnės, kitas nesijaus prastesnis ir vyraus lygybė t.t.

Kėdės, stalai ir kiti paviršiai būna vienodi, todėl ir patys žmonės neretai suvienodėja. Nors toks požiūris dabar populiariausias, vis dėlto tam tikri psichologai teigia, kad per daug vienoda biuro aplinka smukdo žmonių ambicingumą ir slopina proveržį, kūrybingumą. Net ir vadovų bei aukštesnes pareigas užimančių žmonių darbo patalpos neretai beveik nesiskiria. Tai gali būti ir pliusas, ir minusas…

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!