- Reklama -

Seimo narė Agnė Bilotaitė. KK nuotr.

Seimo narių grupės „Už Lietuvą be korupcijos“ pirmininkė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministrę Algimantą Pabedinskienę dėl viceministrės Angelės Bajorienės atleidimo iš užimamų pareigų. A. Bajorienė šių metų gegužės 14 dieną Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimu pripažinta supainiojusia privačius ir viešuosius interesus. Būdama Prienų globos namų direktore, dabartinė viceministrė savo vadovaujamoje įstaigoje įdarbino savo brolį, sūnų ir jo žmoną, tuo šiurkščiai pažeisdama viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą.

„Savo artimiausius giminaičius įdarbinusi ir šiuose veiksmuose interesų konflikto neįžvelgusi A. Bajorienė buvo pagrįstai įvertinta Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos. VTEK sprendimas reiškia, kad A. Bajorienė metus negali būti skatinama ir priimama į aukštesnes pareigas. Tačiau ji jau paskirta viceministre, dėl ko kyla principinis klausimas, ar tokį nusižengimą padaręs žmogus gali toliau užimti aukštas pareigas valstybės tarnyboje. Ministrė turėtų suprasti, kad A. Bajorienė savo veiksmais užtraukia gėdą visai ministerijai ir teršia valstybės tarnautojo vardą“, – kategoriškai socialinės apsaugos viceministrės poelgius vertino A. Bilotaitė.

A. Bilotaitę domina ir pačios ministrės A. Pabedinskienės priimant viceministrę turėta informacija. Kreipimesi klausiama, ar priimant A. Bajorienę į viceministrės pareigas ministrei buvo žinoma apie minėtą artimų giminaičių įdarbinimą jos vadovaujamoje įstaigoje. „Kaip žinome, VTEK A. Bajorienės elgesį vertino Specialiųjų tyrimų tarnybos prašymu. Taigi faktas apie A. Bajorienės įdarbintus giminaičius galėjo būti pateiktas ministrei ir anksčiau, o jai tokiu atveju derėjo į tai atsižvelgti priimant į darbą susikompromitavusį asmenį“, – savo klausimą grindė Seimo Antikorupcijos komisijos narė.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!