- Reklama -
Seimo narė Agnė Bilotaitė prašo A.Verygą paaiškinti, turi paaiškinti, kodėl persekiojamas e. sveikatos sistemos problemas paviešinęs žmogus. KK nuotr.
Seimo narė Agnė Bilotaitė prašo A.Verygą paaiškinti, turi paaiškinti, kodėl persekiojamas e. sveikatos sistemos problemas paviešinęs žmogus. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos, Antikorupcijos komisijos narė Agnė Bilotaitė ragina sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą išsamiai paaiškinti, kodėl ėmėsi sankcijų prieš Darių Povilaitį, kuris aptiko ir paviešino E.sveikatos projekto saugumo spragas.
„Tai, kad už pilietišką drąsą ir tiesos sakymą yra keliamos baudžiamosios bylos, protu nesuvokiama. Jeigu ministerija nuo pat šio projekto pradžios viską būtų atlikusi skaidriai ir teisingai, žmonėms nereikėtų ieškoti teisybės su žiniasklaidos pagalba. E.sveikatos projektas kainavo labai brangiai ir, kaip paaiškėjo vėliau, iki šiol neveikia taip, kaip turėtų. Užuot prisiėmusi visa atsakomybę dėl netinkamai panaudotų valstybės biudžeto lėšų, ministerija ieško kaltųjų kitur“, – sako A. Bilotaitė.
Sveikatos apsaugos ministras bus kviečiamas pasisakyti į artimiausią Antikorupcijos komisijos posėdį.
Viešumoje pasklidus informacijai, kad E.sveikatos projektas įgyvendinamas galimai neskaidriai, Seimo narė A. Bilotaitė inicijavo parlamentinį tyrimą, kuris patvirtino, kad visi trys E.sveikatos projekto etapai buvo įgyvendinti netinkamai – sistema nepasiekė tikslų ir neteikia kokybiškų paslaugų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!