- Reklama -

„Vasara baigiasi, o žmonės per tris šiltuosius mėnesius taip ir nepamatė keliuose kelininkų, remontuojančių kelius. Tokio atvejo nebuvo per visą Lietuvos Nepriklausomybės laikotarpį“, – stebisi Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius. KK nuotr.

Tenka apgailestauti, kad Susisiekimo ministerija, deja, nesivadovauja liaudies išmintimi ir neruošia rogių vasarą, o ratų žiemą. Visą vasarą kelininkams, kurie galėjo sutvarkyti ne vieną kilometrą apleistų Lietuvos kelių ar nutiesti naujų, to daryti neteko. Vyriausybė, suskaičiavusi 200 „gerų“ darbų, deja, vienam svarbiausių nesiteikė skirti nei dėmesio, nei lėšų.

„Vasara baigiasi, o žmonės per tris šiltuosius mėnesius taip ir nepamatė keliuose kelininkų, remontuojančių kelius. Tokio atvejo nebuvo per visą Lietuvos Nepriklausomybės laikotarpį“, – stebisi Seimo opozicijos lyderis Algirdas Butkevičius.

Jo teigimu, pastaruoju metu paaiškėjo, kad Susisiekimo ministerija nesugebėjo laiku paruošti projektų, paskelbti viešųjų konkursų tiems projektams įgyvendinti, štai kodėl nevykdyti kelių priežiūros ir tiesimo darbai.

„Tenka konstatuoti, kad dėl miegančios Susisiekimo ministerijos kaltės neįsisavinome maždaug 900 milijonų litų iš Europos Sąjungos (ES) biudžeto. Kyla reali grėsmė, kad tuos pinigus teks grąžinti ES“, – apgailestavo A. Butkevičius.

Pasak politiko, toks aplaidumas – tai nesukurtos darbo vietos. Dalis Lietuvos žmonių galėjo turėti darbines pajamas, bet ir toliau bus priversti ieškotis darbo svetur, valstybė neteko dalies mokesčių į biudžetą, o tai, akivaizdu, nepraturtino Lietuvos ekonomikos. A. Butkevičiui itin apmaudu, kad vietoj sukurtų naujų darbo vietų buvo atleista net 3000 šioje srityje dirbančių žmonių.

Tad, ar susisiekimo ministras prisiims atsakomybę, kad jo vadovaujamos ministerijos valdininkai kaip tie žiogeliai vasarą griežė smuikeliu, o kažkam žiemą, akivaizdu, teks čiulpti leteną…

Auksė Kontrimienė

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!