- Reklama -
A.Čaplikas

Seimo pirmininko pavaduotojo A.Čapliko pranešimas

„Trijų Seimo opozicinių frakcijų: konservatorių, darbiečių ir sąjūdiečių viešos deklaracijos apie „bendrą darbą“ ir „vienas kito palaikymą“ Seime balsuojant dėl svarbių įstatymų tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti neįtikinamai. Iš tikrųjų tai tėra širmos nuėmimas nuo realaus, dažnai linksniuojamo ir pagaliau išsiviešinusio „Latvių gatvės projekto“. Antraip sveiku protu ir nesipykstant su sąžine sunku suvokti, ką bendro gali turėti Viktoro Uspaskicho įkurta Darbo partija su Andriaus Kubiliaus vadovaujamais konservatoriais“, – teigia Seimo vicepirmininkas, liberalcentristas Algis Čaplikas.

Liberalcentristo nuomone, tai, kad dabartinis konservatorių lyderis nepraleidžia galimybės bet kokia proga savo oponentams klijuoti mistifikuoto „Latvių gatvės projekto“ etikečių tėra nevykęs konservatorių bandymas nukreipti ugnį nuo savęs.

„Psichologai jau seniai yra atkreipę dėmesį į tai, kad aršiausi kokių nors problemų kėlėjai ir kovotojai, kaip taisyklė, patys tokių problemų ir turi daugiausia, bet itin kategoriška retorika bando jas nuslėpti bei maskuotis. Tačiau galiausiai juos prie sienos priremia ne žodžiai, o darbai. Ką beje, matome ir iš dabartinio realaus konservatorių ir darbiečių veikimo, nors iki šiol viešais pareiškimais buvo kuriamas kategoriškų oponentų vienų kitiems įspūdis“, – pastebi A. Čaplikas.

Seimo vicepirmininko įsitikinimu, dar vienas konservatorių ir darbiečių bendradarbiavimo pavyzdys yra naujausi Seimo nario rinkimai Alytuje.

„Sunku, patikėti, kad bene vienintele tikra partija šalyje save laikantys konservatoriai nesugebėjo Alytuje iškelti partinio kandidato, o apsiribojo tik nepartinio kandidato rėmimu. Toks veikimas yra akivaizdžiai naudingas „projekto partneriams“ darbiečiams. Todėl hipotezė, „kas galėtų paneigti galimybę, kad konservatoriai ir darbiečiai turi bendrą kandidatą Alytuje“, turėtų būti pakeista teiginiu, kad „Latvių gatvės projektas“ turi bendrą kandidatą į Seimo narius – V. Uspaskichą“, – mano liberalcentristas Algis Čaplikas.

 

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!