- Reklama -

A.Kubilius. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų  pirmininkas Andrius Kubilius šiandien vykusiame tarybos posėdyje dėkojo bendraminčiams už pagalbą būnant valdžioje ir įdėtą darbą rinkimų metu. Andrius Kubilius trumpoje kalboje pakvietė bendrapartiečius diskusijai apie nuveiktus ir būsimus darbus ir padėkojo padėjusiems išlaikyti valdžios ir rinkimų egzaminą.

TS-LKD pirmininkas rinkimų rezultatus įvertino kaip neblogus, jis džiaugėsi, kad buvo jaučiamas palaikymas iš jaunosios kartos ir jaunų profesionalų, kurie vertina pastangas modernizuoti Lietuvą. Pirmininkas kalboje pabrėžė, kad tai skatina partiją eiti šiuo keliu, o jaunimą – imtis daugiau atsakomybės. Taip pat buvo pasidžiaugta, kad Vilniuje ir Kaune partija rinkimų metu gavo stiprų palaikymą, nors Panevėžio mieste rezultatai nedžiugino. Atsižvelgiant į rinkimų metu gautus rezultatus, kaip vieną iš partijos keliamų tikslų, A. Kubilius įvardijo pozicijų stiprinimą Klaipėdos ir Šiaulių miestuose.

A. Kubilius kalboje trumpai apibūdino šiuo metu susidariusią politinę situaciją. Jis atkreipė dėmesį, jog jau pirmasis mėnuo parodė, kad naujoji valdžia nedaug ką nuveikė. TS-LKD pirmininkas apgailestavo, kad politinio gyvenimo standartai šiuo laikotarpiu ryškiai ritasi žemyn. „ Jausmas toks, kad Lietuva grįžo vėl į praeitį, iš kurios galvojome, kad jau buvome išėję“, – teigė A. Kubilius.

A. Kubilius paminėjo, kad naujoji valdžia tęsia buvusios valdžios pradėtus darbus. „Naujosios valdžios darbuose daug matome ir mūsų valdžios parengtų projektų. Tai nėra blogai, ir mes per daug neapgailestaujame dėl autorinių teisių“, – teigė politikas, tačiau išreiškė susirūpinimą, kad valdžios neveiklumas svarbiose srityse, tokiose kaip energetika, nepaliktų skaudžių pasekmių Lietuvai.

Kalboje buvo pabrėžiama, jog TS-LKD opozicijoje laukia daug svarbių ir atsakingų darbų. Opozicija nėra linkusi tylėti ir kritiškai vertins valdžios darbus, taip stengdamasi apsaugoti nuo didesnių klaidų, tačiau kartu ir rems valdžią, jei ji stengsis įgyvendinti svarbiausius strateginius darbus.

TS-LKS posėdyje trumpai buvo pristatytas „šešėlinės vyriausybės“ projektas. A. Kubilius teigė, jog „šešėlinė vyriausybė“ sąlyginai jau pradėjo savo darbus, ir kiekvieną pirmadienį renkasi aptarti būsimų Seimo ir Vyriausybės savaitės darbų. Pirmieji susitikimai parodė, kad tai yra rezultatyvu ir naudinga.

TS-LKD pirmininkas kalbą baigė paminėdamas, kad šie metai yra partijos dvidešimtmečio metai. Ta proga gegužės mėnesį vyks suvažiavimas ir naujo partijos vadovo rinkimai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!