- Reklama -

Seimo opozicija surinko parašus dėl neeilinės sesijos. KK nuotr.

Seimo opozicija šiandien Seimo Pirmininkei įteikė reikiamą Seimo narių parašų skaičių dėl neeilinės Seimo sesijos sušaukimo. Kaip teigia Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, ypač didelį susirūpinimą kelia socialdemokratų Vyriausybės galimybės toliau dirbti, kai pastaruoju metu vienas po kito pasipylė galimi korupciniai skandalai, susiję tiek su pavieniais ministrais ar viceministrais, tiek su įtakingais socialdemokratais.

„Į Seimo posėdžius ketiname kviesti tiek Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių, atsakingą už visos Vyriausybės veiklą, tiek atskirus ministrus, kurių veikla kelia abejonių, ar nėra susijusi su korupcinėmis schemomis. Tikimės aiškių atsakymų, kurie įtikintų tiek Seimo narius, tiek ir visuomenę“, – pažymėjo A. Kubilius.

“Sesiją siūloma surengti nuo vasario 17 iki 25 d. Į šios sesijos darbų programą opozicija siūlo įtraukti klausimą dėl apkaltos procedūros vienam iš Darbo partijos lyderių Vytautui Gapšiui. Taip pat bus siūloma priimti Baudžiamojo kodekso, Politinių partijų bei kitų įstatymų pataisų, kurių reikia tam, kad politinės partijos ar atskiri politikai negalėtų dėl netobulų juridinių procedūrų išvengti atsakomybės politinės korupcijos bylose. Sesijos metu bus siūloma imtis priemonių, kurios leistų išsiaiškinti, kokia yra Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ 24 mln. litų lėšų kilmė. Į darbotvarkę bus įtraukta įstatymų projektų, kuriuos TS-LKD siūlo siekdama mažinti alkoholizmą Lietuvoje”, – teigiama Seimo TS-LKD frakcijos išplatintame pranešime spaudai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!