- Reklama -

Andrius Kubilius. KK nuotr.

Gegužės 1 d., lygiai prieš 20 metų, buvo sukurta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partija. Šiandien surengtame TS-LKD Tarybos posėdyje buvo aptarti pasiruošimo partijos Suvažiavimui, kuris vyks gegužės 12 dieną, darbai.

Visus susirinkusiuosius pasveikino naujai perrinktas TS-LKD partijos pirmininkas Andrius Kubilius, kuris padėkojo prof. Vytautui Landsbergiui už puikias varžybas šiuose rinkimuose ir visiems balsavusiems už abu kandidatus. Partijos pirmininkas toliau kvietė visus eiti į priekį, neieškant skirtumų, o ieškant naujų idėjų, kurios vienytų partiją.

„Nesinori, kad partija dalytųsi į dvi frakcijas, vieną dirbančią, o kitą – kritikuojančią. Kviečiu asmenines ambicijas, konkurenciją versti idėjomis, projektais ir  veržtis į priekį“, – teigė A. Kubilius.

Partijos primininkas pabrėžė, kad jis vadovaujasi vieno žymaus vadybininko Jack Wills knygoje išsakytomis idėjomis, principais, kaip jis atsirinkdavo būsimuosius lyderius. A. Kubilius pažymėjo,  kad tie principai tinka ir politikos, ir valstybės valdymui. Jis pats tais principais vadovaujasi ir kartoja juos kitiems.

Pirmas principas – pozityvi energija. Ja svarbu užkrėsti ir kitus. Antras – griežta riba, nes būnant lyderiu kartais tenka priimti aiškų sprendimą: taip arba ne. Trečias – pasiekti rezultatą. Svarbu, kad darbas duotų rezultatą. Ir pagaliau – aistra. Svarbu atsiduoti savo veiklai, darbui, tikslui visa širdimi.

„Mano įsitikinimu, tai universalūs principai, kurie tinka ne tik kiekvienam iš mūsų, bet ir mūsų partijai. Būti ta bendruomene, kuri spinduliuoja kitiems teigiama energija, kuri ja sugeba užkrėsti kitus, sugeba priimti atsakingus sprendimus, sugeba pasiekti rezultatą ir visa tai daro degdama visa širdimi. Keldami tokius veikimo principus mes galime labai daug pasiekti. O veiklos yra labai daug“, – teigė A. Kubilius.

Partijos pirmininkas pažymėjo, kad šiuo metu atliekama daug svarbių darbų, pavyzdžiui, šešėlinės Vyriausybės veikla, prižiūrint dabartinės Vyriausybės darbą pradedant energetika, finansais, baigiant socialinių reikalų reforma, Rytų partnerystės reikalais, kurie visuomet lieka svarbūs, tikintis, kad mūsų kaimynai: Ukraina, Moldova, Gruzija šiais ypatingais metais persisvertų į Europos pusę. A. Kubilius pasidžiaugė, kad prieš savaitę lankydamasis Ukrainoje su Audroniu Ažubaliu ir Emanueliu Zingeriu šioje srityje pasiekė svarbių rezultatų.

Buvo paminėti ir nauji uždaviniai. Tai naujos regionų politikos organizavimas ir tolesnis socialinės politikos gairių apibrėžimas, kad realiai būtų galima žmonėms padėti išlipti iš ekonominio ir elgesio skurdo ribos. Darbas su skyriais taip pat yra labai svarbus, vidinė komunikacija, vadyba ir ruošimasis ateinantiems rinkimas, kad kiekvienas skyrius ir regionas turėtų savo kandidatus ir lyderius. Baigdamas sveikinimo kalbą A. Kubilius linkėjo toliau su pozityvia energija siekti užsibrėžtų tikslų ir darbų.

Susirinkusiuosius taip pat pasveikino prof. V. Landsbergis. Jis pasidžiaugė, kad partijos pirmininko rinkimai buvo panašūs į tikruosius, ir tai yra partijos pasiekimas. Profesorius pasveikino Valentiną Stundį, kuris pirmą kartą išėjo ryžtingai ir parodė gražią laikyseną partijos pirmininko rinkimuose. Tikiuosi, kad impulsai, kuriuos davė šie rinkimai, neužges. Rinkimų rezultatai nėra tik suskaičiuoti balsai, tai bus ir tolesni veiksmai, ir partijos linija, ir laikysena, kuri, aš tikiuosi, kad pagerės, nes visi kalbėjome apie tai“, – teigė V. Landsbergis.

Prof. V. Landsbergis, remdamasis komentatorių nuomonėmis, teigė, jog partija nebebus jau tokia pati, kokia buvo iki rinkimų, galbūt joje atsiras daugiau savikritikos ir aktyvumo, kurio nebebus baugu parodyti. Profesorius pabrėžė, kad to norėtų ir tam ėjo į partijos rinkimus. Šia prasme jis sakė jaučiąsis beveik laimėjęs tose ribose, kurias buvo užsibrėžęs. V. Landsbergis sveikino partijos prabudimą ir visus ragino dalyvauti partijos bei valstybės gyvenime, visų pirma – pradedant nuo savęs.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!