- Reklama -

„Darbiečiai“ nutraukia kurį laiką trukusias derybas su „Laisvės ir teisingumo“ partija dėl susijungimo, pirmadienį paskelbė Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

„Nepavyko pasiekti jokių susitarimų ar bendro veikimo modelių. Akivaizdu, kad vienas pagrindinių šios partijos atstovų ir buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas taiko labai aukštus skaidrumo standartus. Norisi tikėtis, kad juos taiko ne tik kitiems, tačiau ir sau“, – sprendimo priežastis „Facebook“ paskyroje pranešė A. Mazuronis.

Jis pabrėžia, kad bendradarbiavimą apribojo esą per aukšti „Laisvės ir teisingumo“ įkūrėjo Artūro Zuoko skaidrumo standartai.

„Pono Zuoko brėžiami skaidrumo bei moralės standartai, tiek jam kovojant dėl tarybos narių balsų mero rinkimuose, tiek toliau užimant mero pareigas, tiek ir dabar – vertinant pastarojo meto teismų sprendimus bei iš to formuluojant patarimus pareigas einantiems politikams, man, kaip Darbo partijos pirmininkui ir partijos bendruomenei, yra per aukšti“, – rašo A. Mazuronis.

„Nenorime teršti jo reputacijos, todėl nematome prasmės toliau ieškoti sąlyčio taškų“, – ironizuoja „darbietis“.

Abejones dėl susijungimo su „Laisvės ir teisingumo“ partija A. Mazuronis Eltai išsakė dar praėjusią savaitę. Politiko teigimu, partijų bendradarbiavimo galimybę kaip reikiant apsunkino A. Zuoko pasisakymai, komentuojant „darbiečiams“ nepalankų Apeliacinio teismo sprendimą „MG Baltic“ byloje.

Praėjusią savaitę, paaiškėjus Apeliacinio teismo sprendimui „MG Baltic“ byloje, vienas iš „Laisvės ir teisingumo“ lyderių A. Zuokas socialiniame tinkle „Facebook“ džiaugėsi teismo sprendimu, sakydamas, kad „teisingumas visada nugali“.

A. Mazuronis taip pat teigė, kad „Laisvės ir teisingumo“ partija apskritai kelia abejonių dėl savo politinio svorio.

ELTA primena, kad spalį opozicijai priklausanti Darbo partija bei partija „Laisvės ir teisingumas“ prakalbo apie galimybę sutelkti platesnę koaliciją kitų metų rinkimams. Visgi, lapkritį idėjos iniciatoriai teigė, kad į koaliciją kviestų partijų toks pasiūlymas nesudomino. Kaip Eltai pranešė A. Mazuronis, „darbiečiai“ bei „Laisvė ir teisingumas“ liko svarstyti partijų susijungimo galimybę.

Šiuo metu Darbo partija Seime turi 8 mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ nėra parlamentinė. Politinė jėga turėjo vieną atstovą parlamente – Remigijų Žemaitaitį. Tačiau po pastarojo antisemitinių pasisakymų, „Laisvė ir teisingumas“ pašalino politiką iš organizacijos gretų.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2024 m. spalį.

 

Viktorija Smirnovaitė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!