- Reklama -

Seimo narys Andrius Mazuronis. KK nuotr.

Seimo Audito komiteto narys Andrius Mazuronis raštu kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybos vadovą su prašymu kaip galima skubiau išsiaiškinti bei atsakyti, ar valstybės institucijos, kurių skelbtus viešųjų pirkimų konkursus laimėjo bendrovė „Ernst and Young Baltic“, teisėtai ir teisingai formulavo tų konkursų sąlygas.

Šio kreipimosi pagrindas – viešai pasirodžiusi informacija, jog jau po to, kai Audito ir apskaitos tarnyba konstatavo šios bendrovės bei joje dirbusio auditoriaus reikšmingus nusižengimus audituojant komercinį banką „Snoras“, šiai bendrovei ir toliau buvo sudaromos sąlygos dalyvauti ir laimėti didelės vertės valstybinius konkursus.

„Nėra normalu, kai įmonė, kuri, kaip nustatė Audito ir apskaitos tarnyba, padarė reikšmingų nusižengimų audituojant komercinį banką, ir toliau be jokių trukdžių ar papildomų kvalifikacinių reikalavimų gali laisvai dalyvauti bei laimėti didelės vertės valstybiniuose konkursuose. Akivaizdu, jog po pastarojo laiko įvykių kyla natūralių klausimų dėl minėtos įmonės teikiamų konsultacijų ir auditų patikimumo. Manau, turėtų būti suprantama, kad po tokio pobūdžio istorijų, įmonės su panašia profesine praeitimi negalėtų nors kurį laiką dalyvauti valstybės skelbiamuose didelės vertės užsakymuose. Toks mokesčių mokėtojų lėšų panaudojimas nei logikos, nei skaidrumo požiūriu nesuvokiamas. Tikiuosi, jog Viešųjų pirkimų tarnyba galų gale padės tašką neatsakingam valstybės lėšų naudojimui,“ – teigė Seimo narys A.Mazuronis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!