- Reklama -

Artūras Paulauskas. KK nuotr.

Seimo narys Artūras Paulauskas, komentuodamas Prezidentūros poziciją dėl Prokuratūros įstatymo pataisų, sako, kad būtų žymiai geriau subalansuotos valdžių galios, jeigu generalinis prokuroras būtų atskaitingas ne vienam žmogui ar vienai institucijai, o dviem institucijoms, šiuo atveju – Prezidentei ir Seimui.

A. Paulauskas teigia, kad tokiu būdu prokuroro nepriklausomumo garantijos ne silpnėtų, o tik sustiprėtų.

„Pakeitus prokuratūros įstatymą, tiek Seimas, tiek Prezidentė, nepatenkinti prokuroro darbu, galės inicijuoti jo atleidimo procedūrą. Seimas privalo turėti savo svertus, kurie įpareigotų generalinį prokurorą kruopščiai paruošti veiklos ataskaitą ir, jos nepatvirtinus, įvertinti savo galimybes toliau eiti pareigas – šiuo atveju, tai būtų galimybė inicijuoti generalinio prokuroro atleidimą“, – sako A. Paulauskas.

Anot parlamentaro, generalinis prokuroras turi atsiskaityti viešai – prieš visą Seimą ir Lietuvos žmones. Generalinis prokuroras atsiskaito Seimui, o Seimas vertina jo ataskaitą ir turi galimybę pritarti arba nepritarti ataskaitai.

„Seimas dalyvauja generalinio prokuroro skyrimo procese, todėl jį atleidžiant Seimas lygiai taip pat turi dalyvauti. Jeigu dauguma Seimo narių mano, kad generalinis prokuroras dirbo netinkamai, reikia imtis konkrečių veiksmų situacijai taisyti. Prezidentės priekaištas politinėms partijoms yra spekuliatyvus, nes už Prezidentės veto atmetimą balsavo praktiškai visos partijos, išskyrus Prezidentei lojalius konservatorius“, – situaciją komentavo A. Paulauskas.

Vakar Seimas atmetė Prezidentės veto dėl Prokuratūros įstatymo pataisų. Anksčiau Seimas yra nepritaręs generalinio prokuroro D. Valio ataskaitai ir siekia pasiūlyti Prezidentei atleisti generalinį prokurorą iš pareigų.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!