- Reklama -

Artūras Paulauskas. KK nuotr.

Šiandien Seimo narys Artūras Paulauskas Seime pateikė įstatymo projektą, kuriuo keičiami Administracinių teisės pažeidimų kodekso 183, 2602ir 1872 straipsniai. Jais nustatoma griežtesnė atsakomybė už viešosios tvarkos pažeidimus daugiabučiuose namuose. Projekte numatoma, kad išvengti administracinės atsakomybės už triukšmavimą bus neįmanoma, nes projekte yra numatyta galima atsakomybė ir patalpų savininkams. Seimas po pateikimo tokiam siūlymui pritarė.

„Dažnai kalbu su žmonėmis ir girdžiu nusiskundimus dėl triukšmaujančių kaimynų, butų nuomininkų, kurių neįmanoma sutramdyti net policijai. Dažnai nuomininkai neatidaro durų pareigūnams, šiems išvažiavus triukšmauja toliau. Šiuo projektu yra siekiama įstatyme įtvirtinti ir sudaryti sąlygas, kad už viešosios rimties trikdymą administracinėn atsakomybėn būtų traukiami ir patalpų savininkai, jeigu nenurodė asmenų, triukšmavusių jų patalpose”, – sakė Seimo narys.

Pailgėjus ramybės laikui nuo 18 iki 6 val., pareigūnai sulaukia dvigubai daugiau gyventojų skundų dėl viešosios tvarkos trikdymo. Per metus viena vidutinė nuovada sulaukia daugiau nei 1,5 tūkst. gyventojų skundų dėl triukšmo. Tokie pareigūnų vizitai reikalauja daug laiko ir sąnaudų, o tai trukdo pareigūnams vykdyti kitas pareigas.

„Skiriamos baudos buvo juokingos, nesiekė nei 3 eurų. Dabar Seimas turi galimybę padidinti minimalią baudą už triukšmavimą nuo beveik 15 eurų iki beveik 90 eurų. Baudos vis tiek nėra labai didelės, tačiau gal tai privers triukšmautojus geriau pagalvoti prieš trikdant viešąją tvarką“, – sakė A. Paulauskas.

Pakeitus ATPK 183 straipsnį už viešosios rimties trikdymą vakaro ir nakties metu gyvenamosiose patalpose būtų tiesiogiai atsakingi ir patalpų savininkai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!