- Reklama -

Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas A. Zuokas dar kartą kreipiasi į švietimo ir mokslo ministrą G. Steponavičių bei Vilniaus miesto merą V. Navicką su prašymu skubiai imtis konkrečių iniciatyvų, kad mažamečiai būtų apsaugoti nuo įvairiausių eksperimentų.

„Pasigendu aiškių atsakymų į visuomenės iškeltus klausimus, kas šiandien vyksta ikimokyklinio ugdymo įstaigose, kokios metodikos taikomos šalia jau esamų švietimo programų. Šiandieninės kalbos apie toleranciją ir lyčių lygybę peržengia bet kokias padorumo ir korektiškumo ribas. Dar labiau mane stebina, kad šitų programų kūrime dalyvauja ir kai kurie Seimo nariai“, – sakė A. Zuokas.

Vienas iš programos „Gender Loops“ tikslų – „mažinti lyčių tapatybę“. Pasak programos, lytis nėra duotybė – lytis sukuriama socialiniame gyvenime: darbe, mokykloje, šeimoje. Pats šeimos institutas šioje programoje suvokiamas, kaip stabdantis vaikų kūrybingumą ir vystymąsi. Siekiama, kad vaikas netapatintų savęs su vyriška ar moteriška lytimi, bet skatinama leisti vaikui vystyti savo lytį laisvai. Pasak A. Zuoko, panašu, kad tradicinė šeima čia yra kliūtis, nes paprastai tokios tradicinės šeimos nori turėti arba berniukus, arba mergaites ir atitinkamai juos auklėti.

„Susirūpinimą kelia, tai, kad, pasak žiniasklaidos, tokia mažamečių ugdymo metodika taikoma be tėvų žinios. Projekto ataskaitose minima, kad pagal šią metodiką vien Vilniuje yra apmokyta 320 vaikų darželių auklėtojų. Kai kurios ikimokyklinio ugdymo įstaigos esą metodikas jau taiko realiame darbe. Raginu švietimo ir mokslo ministrą, Vilniaus ir kitų miestų vadovus imtis konkrečių iniciatyvų, kad mažamečiai būtų apsaugoti nuo pseudo eksperimentų, kurie finansuojami iš mokesčių mokėtojų pinigų“, – sakė A. Zuokas.

LiCS frakcijos seniūnas atkreipia dėmesį, kad visuomenės švietimo ir tolerancijos ugdymo procesas turi vykti, bet kalbant apie vaikus, ypač darželinukus, privalome būti atidūs ir taikyti atitinkamų institucijų patvirtintas, licencijuotas metodikas ir ugdymo priemones.

2009-03-24

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!