- Reklama -

Seimo narė Agnė Bilotaitė. KK nuotr.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narė Agnė Bilotaitė iš Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) gavo oficialią informaciją, jog reaguodama į jos kreipimąsi VPT perdavė Kontrolės skyriui įvertinti du premjero Algirdo Butkevičiaus žento Evaldo Vaitasiaus įmonės „Ministerium“ laimėtus šios Vyriausybės ministerijų skelbtus viešuosius pirkimus.

A. Bilotaitė taip pat informuoja, jog po kreipimosi į Specialiųjų tyrimų tarnybą, šios institucijos buvo iškviesta apklausai įmonės „Ministerium“ ir su ja susijusių asmenų veiklos galimos korupcijos klausimais. Specialiųjų tyrimų tarnybai svarstant dėl galimybės pradėti „Ministerium“ veiklos tyrimą, premjero žentas paskelbė parduodantis šios įmonės akcijas, taip esą siekdamas suvaldyti šiam verslui žalingą viešųjų ryšių krizę. Apie tai paskelbta iš karto po to, kai „Ministerium“ kartu su dviem kitomis įmonėmis laimėjo Žemės ūkio ministerijos skelbtą 2,2 milijonų eurų vertės viešąjį konkursą.

„Sunku nesistebėti matant bendrą vaizdą šioje istorijoje: premjeras atsisako paaiškinti visuomenei rūpimas finansines detales, motyvuodamas akcininkų komercinėmis paslaptimis; atsakingos institucijos pradeda ar svarsto pradėti šio verslo veiklos tyrimus, o juos jungianti gija – premjero žentas – paskelbia, kad parduoda akcijas ir „plaunasi“ nuo šio reikalo iš karto po dar vieno laimėto šios Vyriausybės ministerijos viešojo konkurso. Neišvengiamai kyla klausimas, ar toks sutapimas – pradedami atsakingų institucijų tyrimai ir premjero žento akcijų pardavimas – nėra susiję? Dar tiksliau, ar tai nėra tik bandymas pasitraukti nuo problemos, taip ir išvengus visuomenei rūpimų klausimų paaiškinimo?“ – sako Agnė Bilotaitė, šiuos klausimus pateikusi ir pačiam premjerui Vyriausybės valandos Seime metu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!