- Reklama -

Sigitas Martinavičius. asm. albumo nuotr.

Keisti dalykai vyksta Lietuvoje. Į Lietuvą atvyko “Pravyj sektor” nariai, pasisemti patirties, kaip jie teigia. Ukraina turi daug problemų su įvairiomis nekontroliuojamomis ginkluotomis grupuotėmis, kurios pačios save sukūrė, kažkieno finansuojamos apsiginklavo ir pasiskelbė save patriotais, vėliau sukūrė partijas, su tikslu patekti į valdžią.

Suprantama, jauna, besikurianti šalis dar nemoka tvarkytis. Tokių pavyzdžių jau yra buvę pasaulyje. Vienas labiausiai žinomų – Talibano judėjimas, kurį amerikiečiai finansavo, ruošdami kovai su Rusija, ar Airijos nacionalinė išsivadavimo armija. Patriotais save vadina ir “Islamo valstybės” kovotojai.

Kas yra “Dešinysis sektorius”, esu ne kartą rašęs. Jei trumpai, tai ginkluota grupuotė, siekianti valdžios. Ji aktyviai nuteikinėja visuomenę prieš dabartinę valdžią, yra gerai finansuojama oligarchų ir nepaklūsta valdžios nurodymams. Radikali grupuotė.

Panašus atvejis buvo Lietuvoje. Kai savanoriai išėjo į mišką su ginklais, nepaklusdami Lietuvos valdžiai.

Negali demokratinėje šalyje būti valdžios nekontroliuojamų, ginkluotų grupuočių. Anksčiau ar vėliau tai prives prie didelių problemų, prie didelio kraujo praliejimo.

Dabar Lietuvoje atvažiuoja tokia grupuotė, profesionalių karių, pasimokyti iš Šaulių ar Savanorių. Pasimokyti ko? Tai profesionalai, paruošti žudyti. Jie patys gali mus pamokyti.

Vizito tikslas yra politinis – taip siekiama paramos, politinės ir finansinės. Ukrainoje jie nebeturi palaikymo, visuomenė jų nepalaiko, finansavimas mažėja. Todėl jie atvyksta į Lietuvą, tikėdamiesi paramos.

Ar Lietuva gali remti kitų šalių ginkluotas grupuotes?

Ar šitiems užsienio piliečiams negalioja Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo 62 straipsnio ir Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 2133 straipsnis, kuriuo draudžiama asmenims, neturintiems teisės dėvėti kario uniformą, dėvėti ne tik kario uniformą, bet ir atskiras uniformos dalis ar skiriamuosius ženklus?O gal jie turi teisę dėvėti karinę uniformą ? Tuomet kokią ? Lietuva suteikė tą teisę ?

Šie vyrai visas teises suteikia sau patys. Patys ginkluojasi, kaip Airijos teroristai, patys susikuria savo uniformas, kaip Talibano teroristai, patys atvyksta į Lietuvą, dar gerai, kad ne su automatais.

Kas visa tai organizuoja? Pavojingi žaidimai remti grupuotes, veikiančias prieš dabartinę valdžią.

Sigitas Martinavičius

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!