- Reklama -

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų teises, pareigas ir socialines problemas, lapkričio 16-22 d. Ignalinos rajone paskelbta Vaiko teisių apsaugos savaitė.

Siekiant atkreipti  visuomenės dėmesį į  vaikų teises, pareigas ir socialines problemas, lapkričio 16-22 d. Ignalinos rajone paskelbta Vaiko teisių apsaugos savaitė. Ši savaitė skelbiama jau 17-tą kartą. Lapkričio 18 d. savivaldybės administracijoje surengtas tradicinis Vaiko teisių apsaugos skyriaus organizuojamas seminaras vaikų socialinėms problemoms aptarti.

Seminare dalyvavo  seniūnai, seniūnijų, mokyklų  socialiniai darbuotojai,  specialistai, dirbantys su rizikos šeimomis,  globos įstaigų, policijos, prokuratūros, medicinos įstaigų atstovai,- visi tie žmonės, kurie vienaip ar kitaip dirba su vaikais, mato jų problemas ir gali pasidalinti patirtimi. Seminaro dalyvius pasveikino mero pavaduotojas Gintautas Kindurys. „Gyvename sudėtingame pasaulyje ir tikrai nesame visagaliai, tačiau galime ir privalome kiekvienas savo darbą atlikti atsakingai“,- sakė vicemeras. Jis padėkojo visiems, prisidedantiems prie vaikų problemų sprendimo ir linkėjo prasmingai praleisti seminaro laiką, pasidalinti patirtimi, įgauti reikalingų žinių.

Seminare pristatyta bendra rajono situacija, kalbėta apie vaikų socialines problemas, psichosocialinės sveikatos gerinimą, nepilnamečių nusikalstamumą, apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo įgyvendinimą praktikoje. Pranešimus skaitė Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė, Visuomenės sveikatos biuro vadovė Edita Ryliškienė, Utenos apylinkės prokurorė Gražina Valinčienė, policijos komisariato Prevencijos poskyrio viršininkas Artūras Blaškauskas. Pasidalinta ir sėkminga projektine patirtimi. Dūkšto krašto bendruomenės projektą „Būkime kartu“ pristatė jo vadovė Onutė Zaleckienė.

Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Danutė Ropienė pateikė statistinius duomenis, kalbėjo apie skyriaus darbą, skaudžiausias problemas ir akcentavo visų specialistų bendradarbiavimą jas sprendžiant. Vaikų rajone kasmet mažėja. Šių metų liepos mėnesio duomenimis, yra 2420 vaikų (14.24 proc nuo visų gyventojų), 219 auga socialinės rizikos šeimose, tokių šeimų rajone – 105. Šiais metais tėvų globos neteko 7 vaikai, į šeimas, pagerėjus situacijai jose, buvo grąžinti trys. Kaip sakė D. Ropienė, vaiko paėmimas iš šeimos visada būna emociškai labai sudėtingas, o grąžinimas – teikia vilčių. Kol kas vaikus susigrąžinusios šeimos yra stebimos ir situacija jose neblogėja. Šiuo metu Ignalinos rajone ne savo šeimose auga 87 vaikai, iš jų 46 globojami institucijose ir 41 šeimose. Stengiamasi, kad kuo daugiau vaikų augtų šeimose. Vaiko teisių apsaugos skyrius nuolat laukia būsimų globėjų ir įtėvių, kurie pasiryžtų tėvų globos netekusiam vaikui dovanoti svarbiausią dalyką jo gyvenime – mylinčią šeimą. Visi besidomintys vaiko globa kviečiami užeiti į savivaldybės administracijos 36 kabinetą (tel. nr. 8 386 52045).

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!