- Reklama -

Česlovas Juršėnas. KK nuotr.

Šiandien Seime, Parlamento galerijoje, atidarytoje knygų, fotografijų ir karikatūrų parodoje, skirtoje Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Česlovo Juršėno 75-erių metų jubiliejui, Lietuvos socialdemokratų partijos garbės pirmininką sveikino Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Degutienė, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Vytenis Povilas Andriukaitis, Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, Lietuvos nacionalinės M. Mažvydo bibliotekos direktorius prof. Renaldas Gudauskas, jo kolegos Seime ir partijos bičiuliai.

Savo sveikinimą Č. Juršėnui, kuris gegužės 18 dieną švenčia garbingą 75-erių metų jubiliejų, perdavė ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Esate Lietuvos rekordininkas pagal Seime praleistų metų skaičių. Dar svarbiau, kad šie praleisti metai buvo prasmingi, produktyvūs ir kūrybingi, rodantys pavyzdį dabarties ir ateities politikų kartoms. Pavyzdį, kaip, pasitelkiant intuiciją ir taktiką, diplomatiškai spręsti įvairius klausimus ir išvengti patinių situacijų politikoje. Pridėjus kruopštų darbą, išskirtinį dėmesį žmonėms ir subtilų humoro jausmą, turite visa, ko reikia sėkmingiems ėjimams tikslo link, – rašoma Prezidentės sveikinime. – Nuoširdžiai linkiu Jums kūrybinės energijos ir sveikatos. O Lietuvai – kuo daugiau juršėniško kalibro politikų ir valstybės pareigūnų“ .

Parodoje eksponuojamos knygos, Lietuvos Respublikos Seimo archyvo fotografijos, kuriose pristatoma Č. Juršėno ilgametė politinė veikla. Fotografijų autoriai – Vladimiras Gulevičius, Vilius Jasinevičius, Gintaras Mačiulis, Olga Posaškova, Gediminas Svitojus, Lina Žilytė.

Parodoje taip pat pristatoma karikatūrų ir draugiškų šaržų kolekcija. Seniausias parodos eksponatas – 1946 m. nežinomo lenkų dailininko nupieštas tuo metu dar aštuonmečio Česlovo Juršėno šaržas-portretas. Kiti, jau geriau žinomi Lietuvos dailininkų Vytauto Jurkūno, Sauliaus Medžionio, Vitalijaus Suchockio, Mečislovo Ščepavičiaus, Andriaus Šiušos, Edmundo Unguraičio, Adolfo Užos, Jono Varno šaržai ir karikatūros, publikuoti leidiniuose „Kodėl nerauda Česlovas Juršėnas?“ ir „Česlovas Juršėnas su plaktuku ant Seimo šieno“. Parodoje atskleidžiami Česlovo Juršėno gyvenimo momentai, įprasminantys jo, kaip politiko ir visuomenės veikėjo, darbus Lietuvai žengiant Nepriklausomybės keliu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!