- Reklama -

Likus metams iki rinkimų tarp TS-LKD ir LSDP užvirė politinės-viešųjų ryšių kovos. KK nuotr.

Seimo LSDP frakcija kreipėsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, prašydama ištirti ir įvertinti melagingus ir šmeižikiškus TS-LKD partijos nario Andriaus Kubilius viešus pasisakymus žiniasklaidoje, tendencingai nukreiptus prieš LSDP pirmininką, Ministrą Pirmininką Algirdą Butkevičių.

Pasak A. Kubiliaus: “Akivaizdžiai matosi, kad valdantieji ir, konkrečiai čia aš turiu kalbėt apie Ministrą Pirmininką, kuris, matyt, nori tokio prokuroro, su kuriuo jie galėtų telefonu kalbėtis. Premjeras pats yra toj garsiojoj istorijoj apie žentus – Premjeras pats yra kalbėjęs Seime ir aiškinęs, kaip jis skambino prokuroram ir barasi, kad jie nesprendžia vienos ar kitos bylos taip, kaip jam norėtųsi.”

„Tokie teiginiai yra visiškas melas. Dėl tyrimų nesikreipiau nei telefonu, nei kokiu nors kitu būdu į prokurorus ar kitus teisėsaugos pareigūnus. Niekada nepasisakiau, kad taip galėčiau paveikti teisines procedūras ar sprendimus“, – teigia socialdemokratų partijos vadovas.

“Tai jau ne pirmas TS-LKD narių melagingas pasisakymas per paskutines savaites prasidėjęs nuo Ministro Pirmininko šeimos puolimo ir tęsiamas toliau piktybiškai skleidžiant apie A.Butkevičių išgalvotus faktus.

Kalbėdami apie politikų bendravimą su teisėsaugos pareigūnais konservatoriai matyt pritaiko savo praktiką ir modelius. Būtent jų valdymo laikais atsirado sąvoka „kišeninis“ prokuroras ir vyko glaudus valdančiųjų ir prokuratūros bendradarbiavimas. Socialdemokratams tokie modeliai nepriimtini”, – teigiama Seimo LSDP frakcijos išplatintame pranešime spaudai.

KK nuotr.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!