- Reklama -
Seimo narys Bronius Bradauskas. KK nuotr.

Lietuvos socialdemokratų partija nuosekliai gynė, gina ir gins Lietuvos nepriklausomybę. Bet kokios provokacijos, juodinančios Lietuvos išsivadavimo procesą, ypač žeminančios Sausio 13-osios įvykių ar Medininkų tragedijos aukų atminimą, visados sulauks Socialdemokratų partijos griežčiausio atkirčio.

Socialdemokratai buvo aktyvūs šių procesų dalyviai ir patys gali paliudyti savo veiksmais ir gyvenimais buvusių įvykių tiesą ir prasmę. LSDP pasisako prieš Lietuvos naujausios istorijos perrašymą ar klastojimą.

Šiandien mes matome tendencijas panaudoti istoriją politinių kovų arenoje. Mes pasisakome prieš istorijos naudojimą kaip politinės kampanijos instrumentą. Nesvarbu, ar tai daro kaimyninių šalių, tarp jų – Rusijos suinteresuotos grupės, ar Lietuvos atskiri suinteresuoti sluoksniai.

Nepriklausomybę iškovojo visa tauta ir ji negali būti sutapatinama su vieno ar dviejų žmonių nuopelnais.

Atskirų filmų ar publikacijų scenarijai negali paklusti kieno nors cenzūrai. Demokratija stipri tuo, kad pateikia demokratinį atsaką į vienokias ar kitokias provokacijas.

Šiame kontekste socialdemokrato B. Bradausko pozicija neatspindi LSDP politinių nuostatų.

LSDP aktyviai palaikys pastangas objektyviai pristatyti visą Lietuvos naujausios istorijos įvykių chronologiją, paremtą faktais, dokumentais ir įvykių dalyvių liudijimais. LSDP prisidės prie tokios informacijos skleidimo tiek ES, tiek ir kitose šalyse.

LSDP inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!