- Reklama -

Vilniaus apygardos teismas antradienį paskelbė nuosprendį vadinamojoje didžiojoje politinės korupcijos byloje, kurioje kaltinimai buvo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui Eligijui Masiuliui, koncernui „MG Baltic“ bei buvusiam jo viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui, Liberalų sąjūdžiui, Darbo partijai, taip pat buvusiems Seimo nariams Gintarui Steponavičiui, Šarūnui Gustainiui, dabartiniam Seimo nariui Vytautui Gapšiui. Darbo partijai buvo pateikti kaltinimai dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu, Liberalų sąjūdis buvo kaltinamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu, o „MG Baltic“ buvo kaltinama šių partijų papirkimu ir prekyba poveikiu.
Visi atsakomybėn patraukti asmenys buvo išteisinti. Teismo teigimu, kaltinamieji nepadarė veiksmų, turinčių nusikalstamos veikos požymių, taip pat nebuvo įrodyta, jog E. Masiulis iš R. Kurlianskio paėmė pinigus, kurie buvo įdėti į degtinės butelio dėžutę, kaip kyšį.
Nuosprendį politinės korupcijos byloje priėmė trijų teisėjų kolegija – Nijolė Žimkienė (kolegijos pirmininkė), Jurgita Kolyčienė ir Ugnius Trumpulis.
Nuo tuometinio Liberalų sąjūdžio lyderio E. Masiulio sulaikymo ir STT pranešimo apie pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu iki išteisinamojo nuosprendžio paskelbimo praėjo 2169 dienos arba 5 metai, 11 mėnesių ir 8 dienos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!