- Reklama -

Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel. Nuotr. iš lrp.lt

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė gegužės 22 d. dalyvaus Europos Vadovų Tarybos (EVT) posėdyje. ES valstybių ir vyriausybių vadovai kalbės apie vieną didžiausių iššūkių, su kuriuo susiduria ES – energetinį saugumą ir aukštas energetikos išteklių kainas. Norint geriau apginti Europos vartotojų interesus, būtina stiprinti ES energijos vidaus rinką ir labiau koordinuoti išorės energetikos politiką.

ES siekia iki 2014 metų sukurti energijos vidaus rinką ir iki 2015 metų panaikinti energetines salas. Tai labai svarbu Lietuvai siekiant energetinio savarankiškumo. Stipri ES energijos vidaus rinka prisidės ir prie ES konkurencingumo, ekonominio augimo skatinimo ir darbo vietų kūrimo.

Didesnis ES energetikos politikos koordinavimas ir vieninga ES pozicija energetikos klausimais padėtų užtikrinti saugų ir nenutrūkstamą energijos tiekimą už prieinamas ir konkurencingas kainas.

EVT bus kalbama apie energetikos infrastruktūros atnaujinimą ir modernizavimą, didesnių investicijų pritraukimą. Šiuo metu ES derinamas prioritetinių energetikos infrastruktūros projektų sąrašas, kurį planuojama paskelbti pirmininkaujant Lietuvai.

Vadovai taip pat aptars mokesčių politiką. Bus kalbama apie priemones, kaip gerinti mokesčių surinkimą ir geriau kovoti su mokesčių vengimu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!