- Reklama -
Finansų ministras Vilius Šapoka ir Jungtinės Karalystės nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje Claire Lawrence. Nuotr. FM
Finansų ministras Vilius Šapoka ir Jungtinės Karalystės nepaprastoji ir įgaliotoji ambasadorė Lietuvoje Claire Lawrence. Nuotr. FM

Jungtinė Karalystė (JK) – svarbi mūsų partnerė politikos, ekonomikos ir saugumo srityje. Tą šiandien susitikime su Lietuvoje reziduojančia JK nepaprastąja ir įgaliotąja ambasadore Claire Lawrence pabrėžė finansų ministras Vilius Šapoka.
Kalbėdamasis su ambasadore, ministras pasidžiaugė sėkmingu ilgalaikiu bendradarbiavimu ekonomikos, finansų rinkų bei finansinių technologijų (Fintech) plėtros srityje bei patikino, kad glaudūs santykiai su JK, kurią Lietuva laiko strategine partnere stiprinant ir plečiant laisvės ir gerovės erdvę visoje Europoje bei jos kaimynystėje, tokie išliks ir ateityje.
„Jungtinės Karalystės patirtis finansinių inovacijų sektoriuje neįkainojama, todėl užmegztus ryšius su Londono Sičiu bei jų tęstinumą Lietuvai, siekiančiai tapti sektoriaus lydere regione, būtina stiprinti. Ambasadorei pabrėžiau, kad Vyriausybė bei kitos institucijos siekia sukurti dar palankesnes sąlygas inovatyviam verslui Lietuvoje kurtis ir įsitvirtinti“, – sakė finansų ministras.
Jis taip pat pakvietė JK Fintech kompanijų atstovus pasidalinti gerąja praktika ir patirtimi šių metų pavasarį Vilniuje organizuojamoje Tarptautinėje finansų rinkų konferencijoje.
Statistikos departamento duomenimis, 2015 m. Jungtinės Karalystės tiesioginės investicijos Lietuvoje siekė 399 mln. eurų.

FM inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!