- Reklama -

G.Kirkilas. KK nuotr.

„Šiandien, lapkričio 25 d., minima Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena. Norėčiau pabrėžti, kad prievarta prieš moteris nėra tik moterų problema, tai pirmiausia – visos visuomenės problema. Gyvename XXI amžiuje, todėl smurto ir prievartos toleravimas bei abejingumas žmonių patiriamam skausmui ir kančiai negali būti laikomas visuomenės norma“, – tvirtina Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas, socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

„Privalome suvokti, kad, jei kenčia kažkuri visuomenės grupė, o moterys juk sudaro daugiau nei pusę gyventojų, ir smurto aukos būna moterys daugiau nei 90 proc. smurto atvejų, nuo to yra blogai visai visuomenei. Bendromis pastangomis turime siekti, kad visi mūsų bendruomenės nariai būtų saugūs ir laimingi“, – teigia jis.

Pasak G. Kirkilo, „lapkričio 25-ąją daugelyje pasaulio valstybių prasideda 16 aktyvumo dienų prieš smurtą prieš moteris. Šia akcija siekiama didinti visuomenių supratimą apie prievartos prieš moteris žalą ir pasekmes, stabdyti pačią prievartą, seksualinę, fizinę, psichologinę, ekonominę, šeimoje ir gatvėje. Tačiau smurto ir prievartos visuomenėje neturėtų būti ne tik šias 16 dienų per metus, o per visas 365 dienas metuose“.

„Esu įsitikinęs, kad smurtas prieš moteris šeimoje ir gatvėje Lietuvoje yra vis dar labai paplitęs dėl nepagarbos moterims apskritai, dėl patriarchalinių nuostatų, dėl trūkstamos lyčių lygybės, kai mūsų visuomenėje moterys tebelaikomos menkesnės ir mažiau vertingesnės už vyrus. Lietuva yra demokratinė valstybė, Europos Sąjungos valstybė narė, kurios kasdienė pareiga ir atsakomybė yra ginti žmogaus teises, kad kiekvienas galėtų jaustis visavertis pilietis, nepriklausomai nuo lyties“, – akcentuoja G. Kirkilas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!