- Reklama -

Gabrielis Landsbergis. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, prieš prasidedant neeilinei Seimo sesijai po pasitarimo su TS-LKD frakcija Seime, pabrėžė, kad iš valdančiosios daugumos laukiama apsivalymo nuo korupcijos apraiškų, o iš premjero Algirdo Butkevičiaus laukiama atsakymų ir Prezidentės Dalios Grybauskaitės iškeltų sąlygų įgyvendinimo dėl susikompromitavusių ministrų pasitraukimo.

„Šiandien prasidedančioje neeilinėje Seimo sesijoje laukiame iš valdančiosios daugumos principingų sprendimų antikorupcijos srityje. Tačiau svarbiausias klausimas yra dėl Prezidentės Dalios Grybauskaitės iškeltos sąlygos, kad „Vyriausybė gali likti dirbti, jei atsiribos nuo korupcinių įtarimų, veikų ir užtikrins tolimesnį skaidrų ar bent jau skaidresnį darbą“. Todėl laukiame jau šiandien iš premjero A. Butkevičiaus principingų veiksmų dėl ministro K.Trečioko atstatydinimo. Neįvykdžius prezidentės iškeltų sąlygų, reikalausime dabartinio premjero A.Butkevičiaus politinės atsakomybės ir pasitraukimo iš užimamų pareigų“, – teigė G.Landsbergis.

Pasak G.Landsbergio, likus nedaug laiko iki rinkimų, o premjerui vengiant imtis skaidrinimo veiksmų ir ministrų pakeitimo, Vyriausybės tolesnė veikla, nesant Prezidentės pasitikėjimo, taptų neįmanoma, todėl tokiu atveju TS-LKD yra pasiruošusi svarstyti galimybę paremti techninę vyriausybę.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!