- Reklama -

G. Landsbergis. KK nuotr.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis, vertindamas šiandien ministro pirmininko Algirdo Butkevičiaus pateiktus atsakymus dėl skandalingo vyriausybės nutarimo, susijusio su Vijūnėlės dvaru, priėmimo, ir išsakytą vertinimą dėl į skandalus įklimpusių ministrų, pabrėžia, kad premjeras Algirdas Butkevičius nesilaiko vakarietiškų politinės etikos standartų ir vengia prisiimti politinę atsakomybę.

„Šiandien iš premjero taip ir nesulaukėme principingo vertinimo bei aukštų politinės etikos standartų laikymosi tiek vertinant specialiuoju liudytoju tapusio aplinkos ministro K. Trečioko veiklą, tiek išaiškėjusį teisingumo ministro Juozo Bernatonio tarpininkavimą Ričardui Malinauskui susitikinėjant su generaliniu prokuroru, nors jis yra specialusis liudytojas ir minimas net keliuose ikiteisminiuose tyrimuose. Tokie nusmukę politinės etikos standartai ir neskaidrūs, abejones dėl teisingumo ir piliečių lygybės prieš įstatymą sukeliantys ministrų veiksmai bei vyriausybės sprendimai grąžina Lietuvos politiką į nomenklatūrinio veikimo laikus“, – teigė G. Landsbergis.

Pasak TS-LKD partijos pirmininko, vyriausybės veikloje vis labiau ryškėjant korupcijos ir protegavimo šešėliams, tačiau premjerui A. Butkevičiui vengiant pripažinti klaidas ir nereikalaujant politinės atsakomybės iš susikompromitavusių ministrų, nerodant lyderystės siekti valstybėje skaidrumo ir vakarietiškos politikos standartų, belieka to tikėtis iš Prezidentės Dalios Grybauskaitės.

„Kviečiu Prezidentę D. Grybauskaitę būti nuoseklią ir principingą bei nesusitaikyti su kasdien vis labiau smunkančiais Lietuvos vyriausybės ir valdančiosios daugumos politikos, etikos ir teisingumo standartais. Padėtis dabartinėje vyriausybėje, kai ministrai yra per žingsnį nuo įtariamųjų statuso, arba tarpininkauja tokių asmenų susitikimams su generaliniu prokuroru, tampa vis panašesnė į prastą padėtį, kokią matome ir girdime Rytų politikoje, o ne kokia turėtų būti normalioje vakarietiškoje NATO ir ES valstybėje“, – pabrėžė G. Landsbergis.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!